BiH
48

FOTO / Održan SDP-ov skup u Doboj-Istoku uz veliku podršku građana

Klix.ba
U Brijesnici Maloj na prepunom sportskom poligonu sinoć je pred oko hiljadu prisutnih građana održan drugi po redu predizborni skup SDP Doboj-Istok, na kojem su predstavljeni kandidati za Općinsko vijeće Doboj-Istok i kandidatkinja za načelnicu Almedina Avdaković.
Avdaković je u svom obraćanju prisutnima naglasila da "ljudska prava u Doboj-Istoku već dugi niz godina ne postoje nego strahovlada vlastodržaca. Sredstva budžeta se troše bez prave kontrole a da niko i ne pita kako jer ne smije". Avdaković je obećala podržati sve reforme, a naročito uprave, te da će transparetnost rada biti stalna zadaća svih javnih službi u Općini.
Na skupu su se obratili i nosilac liste Alen Karić, te kandidati za OV Emira Karić, Sanid Mašić i Salim Hrnjičić . Skup su svojim prisustvom podržali i predsjednik KO SDP Tuzla Sead Čaušević, član predsjedništva KO SDP Tuzla Sead Hasić, te šef kantonalnog izbornog štaba SDP TK Zoran Blagojević. Skup je protekao uz veliku podršku građana što je ukazalo na pobjedničku atmosferu u Doboj-Istoku.