BiH
110

Održan centralni predizborni skup SDA u Vogošći

Klix.ba
U sali Kulturno-sportskog centra Vogošća održan je centralni predizborni skup SDA za Općinu Vogošća na kojem su predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti sa područja Kantona Sarajevo za predstojeće izbore, saopćeno je iz ove stranke.

Pored članova, simpatizera, čelnika ove stranke, prisustvovali su i kandidati za sve nivoe vlasti sa područja Kantona Sarajevo.

Skupu su se obratili Bakir Izetbegović predsjedavajući Predsjedništva BiH i član za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Denis Zvizdić predsjednik KO SDA Sarajevo i nosilac liste za Parlament FBiH izborna jedinica 11, Asim Sarajlić nosilac liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH, Sabahudin Delalić nosilac liste za Kantonalnu Skupštinu KS, te u svojstvu domaćina skupa Edin Smajić načelnik Općine Vogošća i Sedin Kahriman predsjednik OO SDA Vogošća.

Bakir Izetbegović je nakon bajramske čestitke obrazložio ciljeve Stranke demokratske akcije za predstojeći period i podsjetio na predan rad rahmetli predsjednika Tihića.

"Da nije bilo boraca koji su se pouzdali u mudrost Alije Izetbegovića ne bi bilo BiH. Da nije bilo Tihića ne bismo se večeras mogli hvaliti šezdeset jednom institucijom prenesenom sa entitetskog na državni nivo. Na svim skupovima se nagovještava nadmoćna pobjeda SDA. Skoro sve vrijedno za ovu zemlju uradila je SDA. Prostim poređenjem možemo uvidjeti istinu. Sa jakom SDA uvijek je bila jaka i BiH. Nemamo vremena za još četiri godine gubitka", upozorio je Izetbegović.

U svom obraćanju prof.dr. Denis Zvizdić je podsjetio da je SDA snaga koja se izborila da Bošnjaci budu faktor odlučivanja i politički narod, te podsjetio na brojne projekte urađene u Kantonu Sarajevo, navodi se u saopćenju.

"Ovi izbori će odrediti koja će to snaga biti dominantna i liderska naredne četiri godine, i da li ćemo odabrati onu snagu koja će nas povući naprijed da izađemo iz ovog tunela u kojem se nalazimo osam godina - odredit će da li ćemo predati aplikacije za Evropske integracije i članstvo u NATO-u. Moramo izabrati one koji zaista iza sebe imaju projekte, koji su uvijek ispunjavali zadaću, a samo je jedna stranka koja je uvijek ispunila što je obećala. Drugi to nemaju", kazao je Zvizdić.

Asim Sarajlić, koji je u ovoj općini obnašao funkciju najmlađeg i najuspješnijeg načelnika, obratio se, naglasivši važnost odabira SDA.

"Danas se mobilišu svi časni patrioti i danas je SDA snaga u koju se vraćaju oni koji su nekada otišli. I, ne zaboravite da je Bakir onaj koji ode Nikoliću i kaže da nema dvije srpske države na Balkanu", kazao je Sarajlić.

Skupu se obratio i Sabahudin Delalić nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo

"Treba nam vaša podrška treba nam petnaest mandata. Treba nam uvjerljiva pobjeda da napravimo pravu vladu u Skupštini Kantona Sarajevo, a to je moguće samo sa petnaest mandata. Obećavao sam zlatnu medalju i reprezentacija ju je donijela Sada ovdje obećavam pobjedu SDA za Skupštinu Kantona. Preuzet ćemo odgovornost. Pobjedu osjetimo u zraku, i to ćemo pokazati 12. oktobra", kazao je Delalić, ističući kvalitet kandidata liste na čijem se čelu nalazi.

U svojstvu domaćina obratio se predsjednik OO SDA Vogošća, Sedin Kahriman kao i Edin Smajić načelnik općine Vogošća. Kahriman je predstavio kandidate iz Vogošće i rekao kako tim kandidata iz Vogošće predstavlja snagu i ne zna izgubiti. Načelnik Smajić je podsjetio na prosperitet države u periodu od 2002. do 2006. godine kada je vladala SDA.

"Ovaj ambijent, ova prepuna sala koja je bila premala da primi sve vas zainteresovane je nabijena pozitivnom energijom. Danas govorimo o vrlo važnom historijskom momentu za BiH, kada stanje cijele države nije najbolje. Kadar SDA ima snagu da uz svog lidera Bakira Izetbegovića, protiv kojeg se bori njih devet, može povesti ovu zemlju naprijed", podsjetio je načelnik Smajić.

SDA obnaša vlast u Vogošći već deset godina, a o uspjehu načelnika i općinskog Vijeća svjedoče svi projekti koji su od ove općine napravili urbanu cjelinu na koju su ponosni svi stanovnici ove općine, saopćeno je iz SDA.