Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Itekao ima novih činjenica , za ovih 9 godina. Prije svega , imamo presude , Krstiči , Galiću , Nikoliću , Beari i..... Imao snimak zločina (škorpioni) , koji su bili na platnom spisku Srbije. Imamo zahtev za istrage u slučajevima Simatovič i Stanišić..(državljani Srbije i vodeće ličnosti bezbednosnih struktura). Imamo dokumernt tadašnjeg kap. I kl. Čuturića , javno iznesenu i objavljenu u medijima šta se dešavalo na prostorima BiH u to vreme .... Čekamo presudu Šešelju (državljanin Srbije)
Samo ti njiha Odobasicu filuj glupostima dok im ne bude sudnji čas. Oni su svi do jednog prodali imovinu i razisli se po Sarajevu, po Siriji, po Svedskoj i sl. E da nisu uzeli pare i ja bih se pobunio.
Meni haška "potvrda" o izvršenom genocidu ne treba - ja sam ga doživio. I ne samo ja. Nek' upitaju onih 75.000 prognanih Banjalučana, 53.000 protjeranih Prijedorčana. Nek' pitaju Tomašicu, Stare Kevljane, Hrastovu glavicu, Jakarinu kosu, Korićanske stijene - ističe Tomić. Kazna od 40 godina zatvora je samo simbolika, kaže Tomić, bez obzira gdje će je i koliko ratni predsjednik RS odrobijati. Vezana vijest: ANTO TOMIĆ: U logoru se umiralo i po sto puta dnevno, svaki dan
...U presudi je jasno rečeno za šta je „guilty“ (kriv, op.a.). Meni dovoljno. A da kojim slučajem u Bosni i Hercegovini imamo funkcionalnu vlast, pravni sistem, tužilaštvo i sudstvo iz ove bi se presude moglo mnogo pozitivnog napraviti – naglašava Tomić, koji danas živi u Njemačkoj. Više od stotinu priča o stradanju logoraša u prijedorskim logorima njegov je doprinos borbi za istinu, a protiv zaborava. Planira objaviti knjigu posvećenu logorašima koji su ubijeni na najsurovije načine. Piše u ime
...Piše u ime onih kojih više nema i koji svoju priču ne mogu ispričati, ali kako bi olakšao i svoju bol i patnju koju već dvije decenije nosi sa sobom.