BiH
80

Odličan vikend iza nas: Posjetitelji olimpijskih planina uživali u zimskim radostima

Klix.ba
(Foto: OC Jahorina)
I ovog je vikenda na olimpijskim planinama zabilježen veliki broj posjetilaca koji su uživali u zimskim radostima, a povoljni vremenski uslovi za ljubitelje skijanja se nastavljaju i danas.

Iz KJP ZOI'84 saopćeno je kako su uslovi za skijanje na Bjelašnici i Igmanu dobri, a ski staze uređene.

U Babinom dolu na Bjelašnici danas će u funkciji biti Ski liftovi BX, BY, K1 (kolijevka), baby liftovi, trosjedna žičara i heliodrom. Podsjećamo, noćno skijanje na Bjelašnici je svakim danom osim nedjelje i ponedjeljka, u terminu od 18:30 do 21 sat.

Na Malom polju na Igmanu bit će pušteni u rad baby liftovi i dvosjedna žičara, dok će na Velikom polju u funkciji biti baby lift i staza za nordijsko skijanje.

Visina snijega u Babinom dolu na Bjelašnici trenutno iznosi 85 cm, a temperatura je -1°C. Visina snježnog pokrivača na vrhu Bjelašnice je 170 cm, dok je temperatura -9°C.

Na Malom polju na Igmanu trenutna visina snijega je 65 cm, a temperatura je -4°C.

Na Jahorini je danas promjenjivo oblačno sa sunčanim intervalima. Temperatura zraka je -6 stepeni, a visina snijega 120-140 cm. Radno vrijeme vertikalnog transporta je od 9 do 16 sati.

Danas su na Jahorini u funkciji šestosjedi Poljice, Ogorjelica, Skočine, dvosjed Ogorjelica II, liftovi Poljice, Olimpik, baby lift Poljice, dok dvosjed Poljice i lift Željo ne rade.