BiH
0

Odgođena današnja konferencija za novinare Grada Sarajeva

NINA
Konferencija za novinare čelnih ljudi Grada Sarajeva o aktualiziranju informacija u vezi s izborom vijećnika u Gradsko vijeće, najavljena za danas u 15 sati, odgađa se.

Grad Sarajevo je očekivao da će se danas do 15 sati završiti izborni dio u Općinskom vijeću općine Centar i da će moći pred javnost izaći s jasnim i potpunim izbornim rezultatima kad je riječ o izboru vijećnika u Gradsko vijeće Sarajeva.

Naime, jučer su u općinama Novi grad i Stari grad izvršeni korektivi izbora vijećnika. Za danas je bila zakazana sjednica Općinskog vijeća Općine Centar na kojoj su se prvo trebali izabrati vijećnici u Gradsko vijeće. S obzirom na to da će se prvo održati redovna sjednica Općinskog vijeća Centar, a tek potom izborni dio, najavljena konferencija za novinare Grada Sarajeva, je otkazana

Kako stoji u saopštenju, Grad Sarajevo ne želi da se u javnosti stekne mišljenje da održavanjem današnje konferencije za novinare želi svojim stavovima prejudicirati rješenje ili izvršiti pritisak na tijela Općine Centar oko donošenja odluke o izboru vijećnika u Gradsko vijeće.

Budući da Gradsko vijeće želi čistu situaciju oko izbora, navodi se u saopštenju, odlučeno je da se konferencija za novinare otkaže i ponovno održi kada bude imalo kompletne izborne rezultate iz svih triju općina, a nakon toga će se zakazati nova konferencija najvjerovatnije do kraja ove ili početkom sljedeće sedmice.