Komentari (91)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
onog ko vam je dao ovu informaciju treba objesit. jadnu ženu izlažete maltretiranju, ustanovu i djecu torturi. svi mi dolazimo u dodir s TBC: u tramvaju, na poslu, u redu za platit struju...
Ajd ko je dao informaciju, ali objavit, nadam se da ce ih tuziti
Nije istina to sto pricas osobe koje rade u vrticima moraju biti zasticene protiv TBC-a..TBC je opasna bakterijska bolest, ako se pojavila u tramvaju onda se saziva vanredna sjednica itd..proglasava se epidemija..ma pojma nemaš i ti i tih ostali 75 like-ova p...k
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Želim brz oporavak odgajateljici.
...Ana Marija Jurišić još nije nafatala bogatog fudbalera pa sad pocela ponovno agresivnu kampanju samoreklame preko KLIXA... ne bil se ikako uhljebila na budzet, na kakvo glasnogovornicko mjesto... cuj radi u americi i bosni...isot ko da je to ono komšijska zemlja! hajde živi bili nadjite i njoj neki posao jadna se slomi više, dodje mi je zao!
@ares, shta bi sa onim flimom gdje je trebala biti vampirica... neshto ne spomenushe to u zadnjem postu o njoj...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
U Bosni i Hercegovini se nikada neće iskorijeniti ova bolest jer pitanje je kakvo je djetinjstvo imala ova osoba, odnosno kako se hranila. Svi znamo da u BiH pored silnog krriminala, korupcije, ugnjetavanja čovječijih prava, svi znamo da je ovdje čovjek NULA i da vlast na Njega obraća pažnju samo par dana oko izbora a nakon toga Vlast ,,teše svoju,, velika većina naroda nije u stanju sebi i porodici obezbijediti ni po jedan čestit obrok dnevno a da ne govorimo o kupovini voća i vitamina. Mislim da u Bosni i Hercegovini haraju mnoge bolesti ali da se to krije. Nažalost.
sto se tice djece treba zakonski kaznjavati roditelje koji odbijaju da vakcinisu djecu, i sve djecije ustanove zabraniti roditeljima da upisuju djecu u iste ako nisu vakcinisani.
E moja ti da imaš svoje dijete malo drugačije bi pisala. Takođe mislim da trebaš malo proširiti vidike. Ne kazem, svako ima pravo na mišljenje, ali optuživati i razapinjati druge je katastrofa. Uostalom ako je tvoje vakcinisano zašto se brineš što moje nije? Pa ne može mu ništa preci. :-p
E jeste mi pametni. Nek vi lobirate za vakcine,a i ne pitate se da li je odgajateljica vakcinisana i odakle nam toliki oboljeli od tbc-a kad je velika većina nas vakcinisana a samom rođenju,a kasnije su vršene redovne revakcinacije. Čemu onda izlažemo djecu? Zašto?
Danas svako može dobiti tuberkulozu. Trebali su kontaktirati sve roditelje djece i tražiti da se svako dijete testira na tuberkulozu. Tek nakon što dijete bude negativno, treba mu omogućiti povratak u vrtić. Testiranje je vrlo jednostavno i svi ga trebaju obaviti kako radi sebe, tako i radi drugih u ovom slučaju.
I jesu kontaktirali roditelje i obavjestili ih. Usput, prva vakcina koju dijete primi je upravo zastita od tuberkoloze.
Bezveze dižu paniku i razapinju ženu. Ja sam prebolovo TBC nisam ni na koga prenio,a ako sam na ikoga trebo onda sam trebo na ženu i svoju djecu koja su tada bili bebe. 2 mjeseca u bolnici i 4 mj. kući i ko da ništa nije bilo. Ovo je 21 vijek imaju antituberetici koji uspješno liječe TBC
širite paniku bez veze, ako niste znali postoje i kliconoše bez znakova infekcije, znači mogu prenijeti drugima, a sami ne oboljevaju, tj. vjerojatno ni ne znaju da imaju klicu u sebi, kad bi čovjek tako gledao ne bi iz kuće bez maske izazio. Tbc se uspješno liječi...
Hoce svaki djavo na nas.
Treba totalno zanemariti nekolicinu blago receno degenerika na ovoj stranici. Problem je sto dok je vakcina cija bila obavezna i niko te nije pitao hoćeš ili neces stvorio se kolektivni imunitet i bile su jako male sanse da se slicne bolesti pojave. Medjutim sada je sve vise roditelja palo pid glupi uticaj propagande da je vakcunisanje nepotrebno i stetno tako da ce nam kolektivni imunite opasti i onda mozemo ocekivati povratak zaboravljenih bolesti... Jbg, postoji mogucnost da odredjene vakcine ostave posljedice na stvarno malo procentu djece ali puno je opasnije prestati sa vakcinisanjem...
raspitaj se malo koji je stvarni sastav tih vakcina... kad saznas, zažalit ces sto si ikad vakcinisan.
@amirowski, sastav tih vakcina si saznao radeci na razvoju istih ili si citao na portalima, forumima ili u Avazu. Svaki lijek, svaka vakcina, svaka tableta protiv bolova ima kontaindikacije, zbog 1 na 1000000 slucajeva, ne mozes ugroziti svih milion stanovnika.
...pa naravno...tuberkoloza još postoji samo u zemljama treceg svijeta gdje je zdravstvo na nuli i isto tako zdravstvene i higijenske navike stanovništva... ...mi smo se ulojili koliko smo prljavi i nezdravi... kod nas još pije vode ona stara navika da se kupamo jednom sedmicno i mjenjamo gace i potkosulje samo nedeljom... sta dalje reci...
eto ja baš igrom slučaja znam 2 osobe koje itekako vode brigu o higijeni, čak su višeg staleža pa su preboljeli tbc.
....rainy...pa to nije teško s obzirom u kakvom stanju nam je vilajet ...djaba pojedincu (kojih je malo briga o higijeni) kad drugi ne brinu o njoj...a tek vakcinacijama, doktorima i opcenito svemu - pogledaj nam rijeku kako izgleda i na šta izgleda...i pogledj posle poplave šta sve ima po drvecu ne trebam ti dalje pricati price ovdjee, pametna si...to nam je ogledalo! isto ko što su nam grasovi busevi ogledalo, asfalt po kojem se vozimo...i svako drvo koje smo posjekli iz gradova za svoje fine parkinge i betonske ograde...pa se sad gusimo u smogu sve nam je to ogledalo... i to sto se par osoba malo bolje ušminka, obrije, istušira ne mjenja ovo moje nabrojano kao pojedinac!
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Jel ovo hoćete primitivci da paničite i razapnete ženu i Ustanovu zbog TBC-a? Halo 17. vijek... Vakcinacija, antibiotici, prisutnost bacila možda i van vrtića, asimptomatska infekcija? Pedijatru odvesti djecu svakako, ali i odgajatelji u vrtićima se smiju razboljeti, vjerovali ili ne.
...u normalnoj zemlji, bi sad cijela ustanova išla u karantenu...jer nemaju tuberkolozu i jer je to opasna bolest... glupača si obična naučila na ovaj raj od smetljišta od države...veze nemaš kako se ophodi prema tbc-u! očigledno si ti ta iz vrtića ili neko tvoj!
Napravi ti karantin ovdje pametnice. Sva djeca, braća i sestre, roditelji, rodbina, svi uposleni, komšiluk, teta iz pekare i frizeraja... Nulti pacijent? Puno ti filmova gledaš. Ko je rekao da nije opasna bolest i da ne treba medicinski nadzor? A rječnik ti i kvalifikacije kažu ko je glup ovdje.
Kakva nepismenost mojih dragih sugrađana..ako ste imalo citali ista u zivotu..TBC je opasna bolest iako je izljeciva i ova informacija nije dobra.
kad ces oporavit meni najdraza BiH
Alarmantan naslov! Naravno, kao i obično treba stvoriti paniku, Svuda se može "pokupiti" bacil i svakom se može dogoditi bolest. Mi smo, nažalost, po svemu rizična zemlja, pa nisu čudne ni zarazne bolesti koje se događaju. U ovakom stanju bi bilo čudno da ih nema. Želim brz oporavak odgojiteljici!
Vratite nam Arziju!
Čitam komentare i ovo ste uspjeli dovesti na četnike i balije.Odgajateljica ako Bog da će se izliječit a vi ćete ostati zatucani do kraja života.
Emmir :) dobro je vidjeti da ima pametne ljude ! Cestitam !