Olimpijski bazen Otoka
0

Od večeras otvoren za posjetioce, za plivače od oktobra

Sarajevo-x.com
Uz bogat kulturno-zabavni program pod rediteljskom palicom Sulejmana Kupusovića, večeras će u 20 sati biti zvanično otvoren Olimpijski bazen na Otoci, izjavio je za portal Sarajevo-x.com Mujo Gec, direktor ovog bazena.

Kako ističe Gec, građani Sarajeva naredni mjesec dana moći će samo posjetiti bazen i upoznati se sa njegovim sadržajima.

"Ulaz za sve posjetioce bit će besplatan, jer nam je cilj da se građani najprije upoznaju sa sadržajima i načinom rada bazena, jer se ipak radi o bazenu isključivo za plivanje“, pojašnjava Gec, dodajući da će prvi mjesec dana bazen raditi samo za klubove, dok će od oktobra zvanično biti otvoren i za sve građane.

Ulaz na bazen naplaćivat će se pomoću dopunskih kartica, a korisnici će osim bazena imati u ponudi saunu, teretanu, frizerski salon, masažu i druge sadržaje.

"Cijene svih usluga bazena, teretane ili saune trebale bi biti iste, odnosno dvije marke po satu, dakle na posjetiocima je da izaberu šta će koristiti, odnosno koji će paket odabrati“, naglašava Gec.

Gec kaže da je bazen raspodijeljen u deset traka, te će moći primiti 200 ljudi, što je 20 ljudi po jednoj traci.

"Do oktobra potrebno je uraditi još poslova, kao i edukaciju učitelja plivanja koji će ubuduće dovoditi djecu ovdje. Također, tražili smo i da se uvede obavezno plivanje u osnovne škole, vidjet ćemo šta će se desiti sa ovim prijedlogom. Mi očekujemo pozitivan odgovor od strane Ministarstva obrazovanja KS", kaže Gec.

Zvanična prodaja dopunskih kartica počet će u septembru, a u narednom periodu, kako ističe Gec, građani će se informisati o uslugama bazena i cijenama putem raznih letaka i brošura.