Dani Općine Centar
0

Od 2. do 9. maja projekcije domaćih filmskih hitova, koncerti i izložbe

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U okviru manifestacije "Dani Općine Centar" od 2. do 9. maja 2011. godine za građane Sarajeva pripremljen je bogat svečani i kulturno-zabavni program:

U kinu Meeting Point građani mogu besplatno pogledati projekcije filmova nagrađivanih bh autora: u ponedjeljak, 2. maja "Snijeg" Aide Begić; u utorak, 3. maja "Cirkus Columbia" Danisa Tanovića, a u srijedu, 4. maja "Jasmina" Nedžada Begovića. Sve projekcije su u 19 sati. U Pozorištu mladih revija češkog filma: u srijedu, 4. maja u 14 sati projekcija komedije "Ljubiš kao Bog", dok je za četvrtak, 5. maja u 17 sati planirana projekcija drame "Tamno plavi cvijet" i dokumentarnog filma "Češko proljeće".

Na platou ispred BBI centra u četvrtak, 5. maja cjelodnevni zabavno-kulturni program od 11 do 22:30 sati. Za kraj je organizovan solistički koncert Armina Muzaferije, u 21 sat. U Centru za kulturu – Jelićeva 1 od 4. do 9. maja planirana je izložba likovnih radova članova likovne sekcije AKCUS "Seljo", kao i Festival mladih gitarista BiH – u petak, 6. maja u 20 sati. U prostorijama Bošnjačkog instituta Udruženje mladih umjetnika "Basset" najavljuje cjelovečernji koncert u subotu, 7. maja sa početkom u 19 sati.

Također je u okviru manifestacije predviđeno da u srijedu, 4. maja delegacije polože cvijeće na Šehidsko mezarje "Kovači", ispred spomen-obilježja "Vječna vatra" te u Velikom parku ispred Spomenika ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. Istog dana u 14 sati programom obilježavanja je predviđeno svečano otvorenje obnovljenog spomenika kulture "Panjina kula" – Kaukčijina 3.

Narednog dana, u četvrtak, 5. maja u 11 sati bit će održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar nakon čega slijedi Centralna manifestacija na Soukbunaru na lokalitetu spomen-obilježja "Debelo brdo" u Trebevićkoj ulici. Za 9. maj je planirano u prostorijama tri mjesne zajednice: Soukbunar (11 sati), Hrastovi-Mrkovići (12 sati) i Koševsko brdo (13 sati) otvaranje spomen-postavke fotografija šehida i poginulih boraca sa tih područja.