Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma i dalje će da nas exploatišu ti grabljivci iz susjedne nam hr.
S obzirom da se riba iz Hrvatske i do sada mogla kupiti u BiH, ovo za nas moze biti samo dobro :)
Nije Hrvatska nista popustila Ona ce to opstruirati kao i do sada Sve dok ja kad se setam Zagrebom i ne narucim kiselu i kavani - ne dobijem tesanjsku, sarajevsku, dijamant, vitinka....isl.... ili da udjem u supermarket pa da u najistaknutijim rafama vidim bilo koje bh proizvode... i to je reciprocitet;) do tada je sve to suplja
sada je vec nesto drugo u pitanju.. BOSNA je prvi put pokazala ZUBE hrvatskoj [zahvaljujuci lobiju iz RS i Heceg Bosne !! kad je lova u pitanju drzava je drzava] a HRVATSKA je odmah popustila.. Do prije nekoliko godina nasa porizvodnja je bila toliko mala da se i nije moglo toliko izvoziti ali sada su unutrusnji okviri mali.. Uvoz/izvoz GOVEDA/SVINJA je sta je galvni ulog u ovoj prici..i tu HRVATI ima da popuste i to uskoro
KOMPROMIS, Sporazum, Konzensus, samo se na taj nacin napreduje, sa pametnim ljudima koji imaju poboljsanje ekonomije Ne kao ove nase koje dijele ljude na nacionalisticku retoriku bez obzira ne sve, kao sto je najvrednije, skolstvo, poljoprivreda, i ekonomija opcenito.
Baš me interesuje koliko BiH izvozi piletine i prerađevina od pilećeg mesa u Hrvatsku, a ribe da ne govorim. Volio bih da griješim, ali se ne mogu oteti utisku da je BiH u ovom slučaju izvukla deblji kraj. Koliko bi prostora trebalo da se navede šta Hrvatska izvozi u BiH, pa da se vidi računica.
ovo vec ima smisla...obostrana korist