BiH
0

Očekivanja političara u RS-u od današnjih izbora

FENA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Kandidati iz Republike Srpske za najznačanije funkcije vlasti u tom entitetu i na nivou države očekuju dobre rezultate na današnjim općim izborima i svi su uvjereni u pobjedu.

Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH iz RS-a Nebojša Radmanović očekuje da će građani na izborima izabrati "prave" kandidate i da će to biti "korak u sretniju budućnost svih građana".

Kandidat SNSD-a za predsjednika RS-a Milorad Dodik očekuje pobjedu te navodi da "izborni proces i legitimitet izbora čuvaju status RS-a" i mogu da predodrede njen položaj u budućnosti.

On je ponovio ranije izrečene tvrdnje protiv BiH, ustvrdivši da je ona "apsurdna zemlja, bez kompromisa unutar nje" i poručio da BiH mora naći unutrašnji balans, jer će u suprotnom "preostati opcija mirnog razlaza".

Kandidat koalicije "Zajedno za Srpsku" za člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić uvjeren da će ova partija na izborima ostvariti najbolji izborni rezultat od svog osnivanja.

Ivanić očekuje da će na današnjim izborima u RS-u pobijediti demokratija i da će građani pokazati šta misle o politici i funkcioniranju vlasti.

Kandidat Koalicije "Zajedno za Srpsku" za predsjednika RS-a Ognjen Tadić vjeruje u pobjede kandidata te koalicije.

Ako pobijedi Koalicija "Zajedno za Srpsku", naglasio je, RS će biti demokratska i ekonomski održiva.

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić uvjeren je da će građani BiH na ovim izborima opredijeliti za promjene.

Predsjednik Srpske radikalne stranke RS-a Milanko Mihajlica smatra da građani trebaju dati šansu najmoralnijim, najsposobnijim i ljudima s kvalitetnim programima, koji će osigurati viši životni standard i RS povesti u bolju budućnost, dok je predsjednik Demokratske partije (DP) Dragan Čavić uvjeren je da će njegova stranka nakon izbora postati parlamentarna i na entitetskom i na državnom nivou.

I predstavnici drugih stranka očekuju dobre rezultate na današnjim izborima za svoje kandidate.