Komentari (76)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mamicu vam bezobraznu, sto ne objavite pravu pricu! Dva su razreda vakcinisana u Sr,medicinskoj skoli, od toga je 60% ucenika zavrsilo u bolnici! To su krivicna djela ugrozavanja javne sigurnosti i zdravlja gradjana!
Ne govorim ja bezveze da nas za koju godinu neće imati ko da liječi.
Otvoriti će Ganić i Bimbo medicinske škole i fakultete na Ilidži i Kiseljaku. Ja sam već počeo da kod vračeva idem, a ako osjetim nešto ozbiljnije skuckat ću koju paru do Austrije da dobacim i da mi gore naglo pozli da me prebace bar do hitne.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Neka djeca budu dobro a svima koji su kumovali ovim neprovjerenim vakcinama treba zakrhati po dvije u debelo meso...
Ti znaš šta bi ja uradio ovim kretenima a bojim se da bi me javnost razapela zbog okrutnosti prema ovim "životinjama"...
Mi smo zombie narod i one koji glasno govore istinu i upiru prste u nepravdu, odmah pojedemo...
EKSPERIMENT IZVRŠEN
sto se ne oglasi ministar zdravlja da je ista kako treba u ovoj drzavi ministar bi odmah podnio ostavku debili vrsite pokuse na djeci j.... vam familiju sto svoju djecu ne vakcinisete
Vi ste ovdje maloumni, lupate gluposti. Dva razreda su vakcinisana a preko 60% se javilo u bolnicu. Šta je tu normalno?????
jel moze neko da objasni zasto su se sva djeca vakcinisala protiv tetanusa? možda ja ne shvatam...ali zar nije to injekcija protiv trovanja...??? nije valjda sve ujeo cuko ili da su nagazili na hrdjav ekser? fakat ne kontam...nek neko pametniji i strucniji za ovu oblast obajsni...pls
Ne postoji vakcina "protiv trovanja". Vakcina je protiv bakterije koja oslobadja toksin koji izaziva grcenje misica i sve ostale predivne posljedice od kojih se umire za jedno 4 duna sve gorih i gorih muka. Vakcina se daje novorodjencadima zbog mogucnosti zaraze prenesene od majke koja nije vakcinisana. Ponavlja se u predskolskom periodu da djecu pripremi za bodenje olovkama, sestarima i tuce po igralistu. I onda opet u srednjoj skoli i svakih 10 godina da se obnovi imunitet. U vojsci te i ne pitaju. Samo kazu "vakcinacija vam je tad i tad, ponesi knjizicu da ti upisemo". Hiljade regruta prodje to i ne bude im nista. Po potrebi, kad se ko posijece, ubode, ujede ga pas (bakterija zivi u probavnom traktu zivotinja) daje se SERUM + vakcina. Serum je protiv-otrov. Ko je redovno vakcinisan izvuci ce se i bez seruma. No ko jos to redovno radi? Zato - serum + vakcina, i miran si deceniju. Ovi klinci koliko vidim spali na 5 slucajeva. Mogu se kladiti da na kraju nece biti ni 1.
Cak me ne bi cudilo da se ispostavi da su oni trnci sto ih spominju od kakvih boba i prasaka. Ovo ostalo... Mogu se kladiti da ce ispasti da su gripa i prehlada i ona ista netipicna upala pluca od koje su se porazbolijevali klinci po Sarajevu. Sva se ta djeca guraju skupa u istim tramvajima, nagurani jedno na drugo ko sardine. Sreca pa nije kakva ozbiljnija epidemija, citave generacije bi pomrle dok bi se kod nas stiglo reagovati.
SVE VAS TREBA POHAPSITI!
...bespotrebna panika? ...glupih li izjava.
Oko stotinu primili vakcinu. 12 se zalilo na "nesto". 5 zadrzano na posmatranju da se vidi sta im je. 7 pusteno kuci - nije im nista. Znaci, 95% djece nije bilo NISTA. Ajmo se kladit da ce ovih 5 biti prehlade i upale i druge skroz nevezane stvari. Sezona je gripe a osnovci i mladji su vec fasovali virusne upale pluca. Sta ti je to onda nego bespotrebno sirenje panike medju neukim stanovnistvom? Samo podvikni "DJECA!" i eto ti panike. Nebitno sta. "JAO! DJECA - jedu cokoladu!" Odmah ce panika "Sto? Sta? Sta je s cokoladom? Jel otrov? Jel rak? Ima spricaju benzin u cokolade da truju djecu. Vidla ja na televizoru! KUKU! POBISE NAM DJECU! SVE CU VAS POKLAT ZUBIMA NE DIRAJMI DJETE! ZAPALI! KOLJI! UBIJ!"
Ma i ne čudi me ništa više u gradu i zemlji gdje Esad Radeljaš nabavlja vakcine.
U nedostatku lijekova za maligna oboljenja ima vise rjesenja rece sinoc nekava dr.kica , i mrtva hladna rece jedno od tih rjesenja poslati pacijente kuci i nek cekaju azraila ili da sami nadju u bijelom svijetu terapiju i kupe je. Nema bagra u bijelom sekunde sluha i zaljenja inace ne bi radili ovaj posao ko da rasklapaju dotrajale automobile i lageruju ih na otpad.
mislim da je nisi razumionajbolje , doktorica je po meni bila ok. Problem je u fondu koji ne postuje zakon i zakljucuje ugovor sa dobavljacem koji nema zalihu lijekova i koji ne moze nikako ispostovati rok za nabavku lijeka. S druge strane kad treba preci na drugog dobavljaca i omoguciti da pacijent dobije lijek , onda jako postuje zakon i ne dozvoljava takvu nabavku.
Sad je na roditeljima red da ih poderu mamu im trovacku, dobrog advokata i fin odstetni zahtjev.. Nadam se da ce klinci biti dobro
Treba to dokazati jarane, kad si čuo da se u BiH donijela slična presuda u korist oštećenih? Veliki je ovo lanac koji samo puškom možeš razbiti...
Lako se to dokaze, a imas sudova i izvan oove nedodjije, Samo sto smo mi navikli suti dobro je nek ne puca
Gospodo, kada narod krene uzimati pravdu u svoje ruke, biće kasno praviti pravnu i efikasnu državu.
Poceli ste i djecu ubijati zbog nekompentnosti i korumpiranosti! Treba ovoj drzavi jedan Neron da je zapali i gleda sa Bjelasnice kako cijela gori uz harfu!
Koliko je to djece pomrlo? Hajd vako... Za svako dijete koje pomre od ove vakcinacije ja ti dam 100 KM. Za svako kom ne bude nista, ti meni 1 KM. Spremi pare.
#astipitu glup si malo je reci :) Paljudi idu postepeno sa unistavanjem. Prvo oslabe imunitet, jednom procentu se pojavi autizam jedan procenat postane sterilan itd A neki poremeceni u mozak :) da ne skontaju sta im rade-
Cuj bespotrebna panika!!! Treba vam je*ab mater i zabit po tih par vakcina svakom od vas koji odobrava i daje iste a pojma nemate sta dajete djeci niti ko vodi kakvu analizu tih vakcina!!!