BiH
0

Obnovljena sala Prve policijske uprave na Marijin Dvoru

Klix.ba
Općina Centar je za adaptaciju šalter sale u Odjeljenju administracije Prve policijske uprave – Policijske stanice Centar (Augusta Brauna 5) na Marijin Dvoru iz svog budžeta izdvojila 45.000 KM.
Tim povodom je 6. jula 2012. godine upriličen obilazak renovirane sale i svečani prijem kojem su prisustvovali načelnik Općine Centar Dževad Bećirević, sekretar Općinskog organa uprave Željko Varunek, pomoćnik načelnika za privredu i finansije Fahrudin Kurtović, kao i kantonalni ministar unutrašnjih poslova Muhamed Budimlić, načelnik PU Centar Fahrudin Halač, direktorica Uprave za administraciju i podršku MUP Kantona Sarajevo Sanja Petrović i policijski komesar MUP-a KS Vahid Ćosić.

Načelnik Bećirević je naglasio da Općina Centar ima veoma dobru saradnju sa Policijskom upravom Centar.

"Iako opremanje policijskih jedinica nije u nadležnosti Općine, osjećam obavezu kao načelnik da pomognemo PU Centar, s ciljem poboljšanja uslova rada policije i povećanja sigurnosti naših građana. Dugogodišnju saradnju planiramo nastaviti i u narednom periodu", kazao je Bećirević.

Ministar Budimlić je prilikom obilaska obnovljenih prostorija izrazio zahvalnost načelniku Bećireviću i Općinskom vijeću Centar na dodijeljenim sredstvima.

"Zahvaljujući rekonstrukciji sale poboljšani su uslovi rada za pružanje usluga građanima. Sigurno je da će uposlenicima biti znatno lakše, a građani će dobiti usluge u mnogo boljem ambijentu", rekao je Budimlić.

Prilikom rekonstrukcije sale urađeno je spuštanje plafona, postavljen je laminat, novi ormari, klima uređaj, žaluzine. Od jednog dijela šalter sale urađena je i arhiva koja će sigurno uposlenicima biti od velike pomoći.

Zahvalnost za donirana sredstva za rekonstrukciju sale iskazao je i Fahrudin Halač, načelnik Prve policijske uprave.

"Općina Centar nam je uvijek izlazila u susret. Kad god smo tražili pomoć, mi smo je i dobili. Zaista možemo biti primjer cijeloj državi kako dogovorom brzo rješavamo sve naše potrebe, bez dugotrajnih procedura. Bilo bi lijepo kada bi se iduće godine obezbijedila novčana sredstva za nekoliko policajaca da pristupe polaganju ispita A kategorije za vožnju motocikla, jer tog kadra imamo jako malo", rekao je načelnik Prve policijske uprave.