Službeni glasnik RS
0

Objavljeni zaključci NSRS-a

SRNA
Službeni glasnik Republike Srpske (RS) danas je objavio zaključke Narodne skupštine RS od 14. maja koji se odnose na usvajanje efekata o prenosu nadležnost sa RS na BiH, izjavila je danas Srni direktor Službenog glasnika RS Srebrenka Golić.

Ona je navela da je danas izašao redovni 50. broj Službenog glasnika RS u kome su objavljeni zaključci pod brojem 787 i 788.

Golićeva je istakla da zaključci stupaju na snagu sutra i dodala da je Službeni glasnik danas poslat na adrese svih koji su pretplaćeni na ovaj list. 

Narodna skupština RS usvojila je 14. maja set zaključaka u vezi s Informacijom o efektima prenošenja ustavnih ovlaštenja sa RS na institucije BiH, kojim se tvrdi da prenošenje nadležnosti bez prethodnog dogovora entiteta nije ustavno.

Visoki predstavnik Valentin Incko potom je zatražio je od parlamenta Republike Srpske da do 11. juna poništi ove zaključke. Visoki predstavnik Narodnoj skupštini je u vezi sa ovim zaključcima uputio pisma 25. maja i 5. juna.  

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko konstatovao da je Narodna skupština RS donijela racionalnu odluku da zaključci ne postanu pravosnažni tako što ih neće objaviti u "Službenom glasniku".