Odata počast
69

Obilježena peta godišnjica ubistva sarajevskih policajaca Adisa i Davora

L. S.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U spomen na ubijene sarajevske policajce Adisa Šehovića i Davora Vujinovića danas je položeno cvijeće na mezar i grob bivših pripadnika MUP-a KS.

O ubistvu je govorio Sadik Ećo, predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije Kantona Sarajevo, rekavši da se ovakav čin nikada ne može dovoljno kazniti, ali da se zato može zadovoljiti pravda.

"Nažalost, danas je pet godina od svirepog ubistva našeg Adisa i Davora, a moja poruka je da se to više nikada nikome ne ponovi. Oni su obavljali svoj posao časno, profesionalno i pošteno i samo iz tog razloga su ubijeni, jer su taj posao obavljali kako treba. Izvršioc itog ubistva su nemilosrdno izvršili likvidaciju naših policijskih službenika. Zahvaljujući istražiteljima Uprave policije i postupajućim tužiteljicama u saradnji s ostalim policijskim agencijama i sigurnosnom agencijom, izvršioci se nalaze iza rešetaka. Očekujem da će se izreći kazna kakvu i zaslužuju u skladu sa zakonom", kazao je Ećo.

Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, podsjeća da je napad na policiju i napad na državu, te da se zbog toga nada adekvatnoj kazni.

Policajka Azra Kurić plače i ljubi ruku uplakane Adisove majke
Policajka Azra Kurić plače i ljubi ruku uplakane Adisove majke

"Moja poruka jeste da mi što obećamo to i uradimo. Obećali smo da nikada nećemo stati dok ubice naših kolega ne budu privedeni. Mi smo naš posao završili. Tužilaštvo Kantona Sarajevo radi na tom predmetu i u toku je sudski postupak. Vjerujem i nadam se da će naše pravosuđe naći adekvatnu kaznu za ovo gnusno ubistvo naših kolega. Pokazali smo da je napad na policiju napad i na državu".

Napominje da za ovakvu vrstu krivičnih djela treba više vremena zbog njihove složenosti, što otežava istraživanje, no kako Katica tvrdi: "Na prepreke nismo stali, radili smo na tome i riješili smo ovo ubistvo".