Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa vi sami procjenite, tko su bili antifašisti... Spisak poginulih boraca na partizanskoj strani u bici na Sutjesci Ukupno poginulih boraca- 6391 po nacionalnosti Srba - 3222 Hrvata- 2223 Crnogoraca- 644 Slovenaca- 2 Makedonaca- 3 Muslimana- 192 Židova- 25 Italijana- 3 Roma-1 Poljaka- 1 Nijemaca-1 Kanađana-1 neutvrđena nacionalnost- 73 Brigade s najvećim gubicima Ukupno brojno stanje - poginulih 1 prol. 1541 - 409 2 prol. 1025 - 360 4 prol. 1471 - 456 5 crnog. 1000 (otprilike) - 396 1 dalm. 1000 (otprilike) - 564 2 dalm. 1200 - 764 3.dalm 1000 (otprilike) - 531 7 banij. 600 - 365 Poteritorijalnoj pripadnosti Hrvatska- 3580 Bih- 1776 Crna Gora - 646 Srbija- 284 Makedonija- 3 Slovenija-3 daleko najviše dalmatinaca poginulo u bici na Sutjesci..brigade skoro uništene...više partizana poginulo iz Žrnovnice..malog mjesta, nego iz cijele Srbije.. Tri Slovenca...
Samo mi nije jasno kako to da su izdrkani svetosavci branilli YU, a na čelaima nosili izdrkane kokarde ................. a ko fol b ranili YU od tzv "islamskog fundamentalizma i ustaške hegemonije""........... u ovom trenutku bi tako rado strijeljao bar 400 izdrkanih svetosavaca
Narod koji obilježava svoje slavne bitke ima budućnost.
Cujem da dizete Ferdinandu okupatoru BiH spomenik i plus je vecina muslimana u 2.svetskom ratu bila na strani ustasa protiv Srba,i zato molim Vas ne pricajte vi o borbi protiv fasizma.
Смрт Фашизму!
Sloboda narodu!
Neka je slava i velika hvala, svim palim partizanima i partizankama ove bitke !!! Smrt fašizmu, sloboda narodu !!! Živjela Jugoslavija !!!
Još jedan dokaz da su na vlasti fašisti, čim se stide da obilježe jedan ovakav događaj. Jedini pravi otpor na području okupirane Evrope pružen je na teritoriji bivše Jugoslavije pod rukovodstvom Tita, a najžešće bitke su bile na teritoriji BiH. To bi svaki antifašista trebao isticati na svakom korakom.
Slava svim antifasistickim ucesnicima ove bitke. Na vasoj borbi ja sam naucio sta je dobro a sta zlo. Vase zrtve se nikad zaboraviti nece.
Tako je Pero:)
Kamo sreće da se nisu ni suprotstavljali švabama, sad bi bili ko Njemačka!
Pa idi u prokletu Njemačku, budi njihova sluga i rob !!!
Pa dobro sfrj, mnogi su isli, mnogi danas imaju i fine penzije a mnogi bi i otislimda mogu.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)