Sjećanje na šest građana
57

Obilježena 29. godišnjica masakra u Tahtali sokaku u Sarajevu

N. C.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti, danas je obilježena 29. godišnjica stradanja šest osoba u ulici Tahtali sokak u Sarajevu.

Od granate ispaljene s agresorskih položaja oko opkoljenog Sarajeva, 10. oktobra 1992. u ulici Tahtali sokak na Bjelavama poginulo je šest sugrađana od kojih troje djece, a tri osobe su ranjene.

Tog tragičnog dana ubijeni su četverogodišnja Anela Isanović, petogodišnja Belma Ahmetović i devetogodišnji Dževad Dautbašić, te još troje odraslih članova jedne porodice: Franjica Bartolec, njena kćerka Azra i zet Miroslav Vapetić.

Obilježavanjem ove godišnjice njeguje se uspomena na stradanja nedužnih sugrađana, posebno najmlađih

Brojne delegacije su danas u organizaciji Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. položili cvijeće ispred spomen-ploče i učenjem Fatihe i minutom šutnje izrazili dužnu počast tragično nastradalim sugrađanima.

Obilježavanju godišnjice stradanja prisustvovali su članovi porodica i prijatelji ubijenih, predstavnici Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva, učenici osnovnih i srednjih škola s ovog područja, kao i brojni građani.