BiH
0

Obilježavanje noći Kadr u Mostaru: Zajednički iftar, kaderski vaz i dova na musali džemata Zalik

Piše: A. M.
Mostar (Foto: Klix.ba)
Mostar (Foto: Klix.ba)
Sveta noć Kadr obilježit će se na prigodan način u mnogim muftijstvima i džematima u BiH, pa tako i u gradu Mostaru. Mostarsko muftijstvo u saradnji sa Mostarskom medresom priprema niz aktivnosti za svetu noća koja ovog puta pada u srijedu 23. jula.

Na malonogometnom igralištu u USRC Midhat Hujdur – Hujka te večeri će se upriličiti zajednički iftar za sve postače koji imaju želju prisustvovati mu. Ta praksa prisutna je već par godina, a odziv vjernika prošle godine bio je veliki.

Centralna manifestacija obilježavanja noći Kadr u Mostaru održat će se na musalli džemata Zalik nakon teravih namaza, potvrdili su nam u mostarskom Muftijstvu.

U prvom dijelu programa nastupit će medžlisov hor El-Kamer, a uputit će se kaderska poruka odnosno vaz.

U drugom dijelu programa će se klanjati osam rekata nafile -namaza i proučiti će se Kaderska dova.

Medžlis Ilamske zajednice Mostar, mostarsko Muftijstvo i BZK Preporod i ovog Ramazana kao i svih prethodnih godina organizovat će sada već tradicionalni Ramazanski koncert.

Ovogodišnji Ramazanski koncert održat će se u dvorani USRC Midhat Hujdur – Hujka u petak 25. jula sa početkom od 23:30 sati.

Učešće na koncertu uzet će horovi El Kamer, Mizbah i Mostarske kiše, dok su kao specijalni gosti najavljeni Hor Sejfullah iz Konjica, Hor Selsebil iz Rijeke, te vokalni solista Berin Buturović.