Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hipoteza ,tako si pametan i naocit pleme ti tvoje,zaista su cifuti umjetnicke duse podignes avione i bombardujes djecu u palestini,a otimanje tudje zemlje im je uza specijalnost,mislim i to je umjetnost,to ti je da ti kao gost otmes svome ugostitelju kucu.
Zapravo, više je od 470 godina od naseljavanja prvih jevrejskih porodica u Sarajevu, a zasigurno su pojedinci boravili na ovim prostorima još od Staroga vijeka, ali ajd..
Jevrejska zajednica u Sarajevu egzistira 450 godina, a Muslimanska zajednica u Sarajevu tek treba da se osnuje, mada su Muslimani autohtoni narod na prostoru BiH.
Nisu bili autohtoni pre 500 godina, tacnije nije ih ni bilo
Normalno, svi ovi što pljuju Jevreje ne mogu saznati ni kako im se pradjed zvao jer je bio nepismen, kao i svi njihovi preci, dok su Jevreji igrali važnu ulogu u bilo kom društvu u kom su se našli. Da su pljačkali, otimali i krali znalo bi se. Umjesto toga pošteno su radili i uvijek cijenili umjetnost i kulturu.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)