Srebrenica
0

Obavljene neophodne mjere za osiguranje komemoracije

FENA
Muhidin Alić ministar Federalnog MUP-a razgovarao je danas s Osmanom Suljićem, načelnikom Općine Srebrenica, o poduzetim mjerama na osiguranju komemorativnog skupa u Potočarima Alić je istakao da je angažiran dovoljan broj pripadnika FMUP-a koji će djelovati na teritoriji Federacije BiH.

"Uspostavili smo odlučnu saradnju i svoje aktivnosti koordiniramo s ostalim sigurnosnim agencijama u BiH i vjerujem da će skup u Potočarima 11. jula proteći u najboljem redu", izjavio je Alić.

On je pozdravio najavu Uroša Pene, direktora policije RS-a da tokom obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, neće biti hapšenja pojedinaca protiv kojih je Tužilaštvo RS-a podiglo optužnice.

"Politička i sigurnosna situacija pogodne su u Srebrenici i to je uvjet da obilježavanje stradanja svih stanovnika Srebrenice protekne dostojanstveno" , rekao je Osman Suljić i pozvao građane da 11. jula na dan komemoracije u Potočarima i 12. jula kada se obilježava stradanje Srba ovoga kraja, ove dane isprate na primjeren način.