Bez dogovora u Parlamentu BiH
114
Novorođenčad u BiH još uvijek bez matičnog broja
Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sto sad iz SDA ne povlace nacionalne interesa , a ne samo kada su njihove fotelje u pitanju
ZA OVO NE POSTOJI BILO KOJI PRIKLADNI I NORMALNI KOMENTAR ... OVO NISU LJUDI OVO SU OBICNA STOKA ... NEMA DALJE
Meni treba dijete da se rodi sad krajem marta, odmah cu da tuzim drzavu sto mu je uskratila pravo na slobodno kretanje, zdravstvenu zastitu, licnu identifikaciju... Trazit cu od govana 5 000 000 KM ova. Kunem se da cu da dobijem tu ostetu!
Naravno da si u pravu, nacionalnost je najvaznija, tako odmah znas koga ce smedjo-nacisticka Kravtska policija da ukloni sa svetog zemljista Krvatskog.
Ne lupaj gluposti mali. Kakve nacionalnosti? To te neko laze. Maticni broj sadrzi datum rodjenja, sifru opstine rodjenja (ili oznaku da si strani drzavljanin), oznaku pola i redni broj za taj dan (000 do 499 su muske bebe rodjene tog datuma u toj opstini, 500 do 999 zenske) i kontrolni broj koji se dobija iz svih ovih ostalih podataka. Inace, JMBG te identifikuje kao gradjanina. OIB nema licnih podataka, no postoji prvenstveno zato da te identifikuje kao poreznog obveznika. Zato ga imaju i firme i zato ga izdaju ministarstvo finansija i porezna uprava. S OIB-om nisi gradjanin nego porezni obveznik.
u ovoj zemlji ne mozes biti ni broj
Kaze Topic da papa kzna za patnje naroda BIH. Hm, kako nece znati kad su te probleme smislili, napravili i odrzavaju on i njegovi.
bla bla bla
kod nas vec dugo nema tog fantomskog JMBG, mi u hrvatskoj imamo OIB (Osobni identifikacijski broj). taj JMBG u sebi sadrži brojeve, po kojima se odmah zna šta ste po nacionalnosti. bolje promjenite te stare jugo-kodove. http://www.oib.hr/
majku ti milu kakva je to država gdje ne možeš dobiti ni matični broj...
OVO JE MOJA DRŽAVA IZ SNOVA. ŠTO VIŠE STVARI NE FUNKCIONIRA, TO JE NARODU LAKŠI ŽIVOT. DAKLE NE-KOMPLIKOVAN ŽIVOT. HVALA ŠTO SE NEMOŽETE NIUČEMU SLOŽITI. ZA MENE JE TO PUNO BOLJE.
manji entitet treba izbrisati sa lica zemlje i rijesen problem.
http://visitors2cash.com/ref.php?refId=75855
zene hoce ravnopravnost a kad treba u sumu na strazu onda im to ne odgovara...nesto se ne guraju ni u drvosjece
stoku smo dobro utovili,vrijeme je za klaonicu,sve su nam uzeli,cak i dostojanstvo,pa sta ce nam i maticni,ionako smo samo broj.
Ako nije opstruiranje od stane SDA jest onda iz RS-a i obratno... Jadni ste!!!