BiH
0

Novo na bh. webu www.krtica.ba

Klix.ba
Bosanskohercegovački web bogatiji je za još jedan koristan i zanimljiv web servis <a href="http://www.krtica.ba" target="_blank">www.krtica.ba</a>. Radi se o internet stranici koju u potpunosti uređuju njeni posjetioci. Krtica.ba prva je web stranica ovakve vrste u regiji.

Krtica je interaktivni web servis koji sadrži linkove na najzanimljivije članke, vijesti, blogove i internet stranice. Ono što Krticu čini posebnom je to što linkove na članke unose i uređuju posjetioci, koji također pomoću jedinstvenog i veoma jednostavnog sistema glasanja biraju koje će članke Krtica "izroviti" i izbaciti na naslovnicu. Time, umjesto tradicionalnog glavnog urednika (npr. novina, časopisa, tv emisije itd), posjetioci dobivaju ulogu urednika ove web stranice.

Jednostavnom i brzom registracijom svaki posjetilac može početi postavljati linkove na njemu najzanimljivije vijesti ili web stranice i glasati na postojeće članke. Samo oni članci koji imaju najviše glasova registrovanih korisnika pojavljuju se na naslovnici Krtice.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Na Krtici je integrisano i komentarisanje postavljenih članaka, a moguće je ocjenjivati i komentare. Ukoliko pojedini komentar dobije određeni broj negativnih poena (minusa) on se sakrije i ne prikazuje ostalim posjetiocima.

Krticu je kreirala ekipa internet portala Sarajevo-x.com po uzoru na slične planetarno popularne web servise Digg.com, Reddit.com i Slashdot.org.

Krtica po uzoru na slične svjetske sajtove objedinjuje novosti, bookmarkovanje, komentarisanje, te uređivanje i promociju vijesti i web linkova uopće.

Posjetite www.krtica.ba i započnite prenositi vama zanimljive članke i glasati na ostale!