Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Emire, jedeš VANAGO što se tiče grijehova. Bošnjaci su odbranili Sarajevo i da nisu to uspjeli svi mi bošnjaci iz BiH bili bi pobijeni JER JE TAKO JADOVAN KARADŽIĆ I SDS REKAO !
Zasto se cudite. Od nas Evropa trazi samo da se okanimo fasistickog odnosno nacistickog uredjenja. Bosna i Hercegovina MORA biti gradjanska drzava sa ugradjenim instrumentioma PROTIV PREGLASAVANJA. Sve su nacisticke stranke krive: i za rat i za poslijeratno uredjenje. Svi imaju svoje grijehe: Bosnjaci u Sarajevu, Hrvati u Stocu, Srbi u Srebrenici itd. Jednom zauvjek se moramo ohavizati i iskljuciti dzamije i crkve iz politike. Tada nece biti ni Bosnjaka ni Srba ni Hrvata u Bih, nego cemo svi biti Bosanci i Hercegovci jer je nacija GEOGRAFSKI pojam a ne religijski kao sto nasi papci smatraju.
za@USTAVRBIH, Sve dok postoji i jedna osoba takvih pogleda kao sto ih ti imas ili mala ili veca grupa ljudi koji su tek juce nezakonski i nesocioloski se zakitila nacionalnim imenom zemlje u kojoj zive domicilni stanovnici sa daleko duzom istorijom i daleko vecim pravima-nacionalnim,socioloskim,religijskim i ljudskim- od tog tvog novog pticijeg pera zvanig \'\'bosnjak\'\' kojim si se sam zakitio kao cavka,BiH nece moci \'de fakto\' da funkcionise kao ljudska ,socioloska i politicka zajednica.Zbog takvih kao sto si ti i tebi slicnih [a ima vas bukadar]-BiH ce teziti konacnom raspadu kvadratnom progresijom.
tambura,ne rise
Ma neka bude predsjednik i Kinez, ako je državljanin i ako će od BiH napraviti normalnu i sretnu zemlju. Pod nevjerojatnom pretpostavkom da je to uopće moguće. Finci i Sejdić nisu tužili svoju zemlju da ju osramote nego da ju normalizuju i evropeiziraju, kako bi svaki njezin stanovnik imao jednaka prava, pa i Kinezi i Šiptari. Predsjednik će tada biti onaj za koga će glasati najviše \"građana\" BiH, a ne ni Cigan ni Bošnjak ni Jevrej ni Katolik ni...... Zar nije predsjednik Perua bio porjeklom Japanc?
Jel ovaj Džaferović radio na uspostavi Agencije za istraživanje i dokumentaciju (AID)?
@ realista Bosna i Hercegovina je ko Republika nastala 1943-e godine, a ko NACIJA postoji vec 2500 godina, crknut ces ti i svi oko tebe , jedino ce Bosna ostati za sva vremena, idi perimozgu prati mozak onima koji ne znaju, cuj nastala po tome sto ti i tvoja srbogenocidna bratija imate u glavi ALI ne u \"realnosti\" !
@ tare, sarajlija, mozete samo gu.zicu ljubiti ovom hrabrom covjeku, STO vam smeta srbi ste vi mrzitelji svega sto NIJE srpsko genocidasko ! Gospodin Finci i Gospodin Sejdic traze svoja prava i imaju moju podrsku ! Bolje je BITI CIGANIN I JEVREJ NEGO GENOCIDAS SRBIN, a Romi i Jevreji NAJBOLJE znaju i osjetili su ko i Bosnjaci, Hrvati, Albanci, Makedonci, Madjari, Slovenci, Bugari ,Vlasi, Crnogorci, Dalmatinci, Banati , Turci KO SU I STA SI IZMISLJENA NACIJA SRBA, genocidasi i genocidasi, terora i barbarija na Balkanu od kad postoje !
Radi znanja i ravnanja ---------------------- Dejtonski Sporazum je dokument koji je garantovao postojanje BiH kao drzave.Bez tog dokumenta BiH ne moze da postoji.D a nije bilo Versajskog ugovora o stvaranju Kraljevine Srba,Hrvata i Slovenaca ne bi nikada bilo Jugoslavije,a niti BiH kao republike u toj Jugoslaviji koja je svu svoju drzavnost iskljucivo bazirala na Versajskom ugovoru. Tako vam je i sa BiH-sve dok se Dejtonski mirovni ugovor postuje, postovace se i drzava BiH,sa prestankom njegovog postovanja prestace i da postoji BiH kao drzava.
Vratimo NA FUNKCIJU USTAV RE.PUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE 1992 I PROBLEM JE RIJESEN ZA SVA VREMENA ! Daytonski sporazum su genocidasi srbi pretvorili u USTAV zahvaljujuci se izdajicama BIH-e ko sto su Tihic i ostali ! Daytonski sporazum nije Ustav, vec srboslavije korak ka unistenju Suverene Drzave Bosne i Hercegovine, anti-demokrastki i anti-bosanski !
BIH : -Bošnjaka iz BiH 35 % -Bošnjaka iz Sandžaka 15 % -Pravoslavaca 30 % -Katolika 12 % -Crnogoraca 0,5 % -Kosovara 3 % -Makedonaca 1 % -Jevreja 0,3 % -Roma/cigana 0,2 % -Kineza 2 % i svih ostalih ostatak Znači li to da svi treba da se izredaju na predsjedničkom mjestu u BiH? Trebalo bi im dati malo da se igraju sa nama ionako nam dobro ide ? Bih me podsjeća na neki stari kamion sa Gorice pa dođu djeca i svi hoće malo da ga \"vozaju\" (da motaju volan lijevo-desno) a on ustvari nema ni motora, ni točkova ni ništa. Baš fino ludnica neviđena. Onaj ko namo ovo namješta sebi je napunio bisage eurima a nas ko -ebe.
Realno govoreci treba zastititi ljudska prava ,ma kom narodu ili religiji pripadali ljudi.Ali znajuci Gsn.Fincija inteligentnog i pokvarenog covjeka nikada mu ne bih dao da bude Predsjednik ni mjesne zajednice,a kamo li drzave.Koji to gradjanin ove zemlje tuzi svoju drzavu,drzavu koja mu je dopustila da bude ambasador u Svicarskoj ili njegovom pajdasu po naciji [ mada ih ja ne bih nikada svrstao u Jevreje] GsnSvenu Alkalaju da bude ministar spoljnih poslova-ministarsko mjesto za koje se bore dvije najbrojnije nacije u BiH vec skoro dvije godine.Rezultati njihovog rada su znani.Savjetujem im da budu manje zajazljivi i da ne koriste rupe u Evropskim zakonima za svoj racun i na stetu BiH koja jos nije profunkcionisala kao drzava.A za Sejdica -slazem se sa komentarom prethodnog \'nika\'.
UKINUTI FEDRACIJU I OD GENOCIDAŠA SE OGRADITI JE BOLJE NEGO OVAJ JAD I BIJEDU TRPITI.
Sejdiću, Sejdiću, ti bi rado da zasjedneš u FOTELJU PREDSJEDNIKA ,doduše i ima vas u Sarajevu ne možeš proći od cigana koji su poznati kao lopovi, prevaranti, šverceri, prljabi smrdljivci koji se kupaju samo kad kiša padne i još hiljadu takvih epiteta. Sve hoćete ali samo NEĆETE DA RADITE. Bolje bi ti bilo da se pozabavite tom vašom sektom da ih malo ULJUDITE da mi koji prolazimo pored njih u gradu ne dobijamo zarazne INFEKCIJE zbog vaše prljavštine. Što se tebe lično tiče, ti si svoje jato davno napustio, ti si sada tuđi igrač i od tog \"igranja\" sigurno dobro zarađuješ!
Pa čovječe nama u ovoj napaćenoj državi i cigani prave problem... UDBO vrati se... :-(