Uspješno skupljena sredstva
0
Novi mamograf za žene Sarajeva i okoline
Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ja samo zakuhavam, hahahaha
ooooo ! pa ti si taj koji je svo sranje pojeo ! hmmmm.... i nije ti bilo dosta ? pomogla bih ti ali buduci da imas pokvaren probavni trakt, ja sam tu nemocna. ps. ili si bukvalan ko panj od bukve ili bi htio podici tenzije izmedju dvije suprotstavljene strane.
zar nisi ti ona sta na clancima o Queer festivalu sere o vjeri?! BTW, podrzavam sve ovakve akcije! samo naprijed!
ps. postujem plemenitu, humanu, dobru namjeru, ali u ovome slucaju ne i namjenu.
nekada davno kratko ali sa uzasavajucim rezultatima farmakologija je proizvela ,,eliksir zivota\'\' - tzv. ,,talidomid\'\' - direktno vezan za trudnocu, ne sjecam se da li u prevencijske ili terapijske svrhe - ali - svaka zena koja je koristila talidomid, rodila je dijete sa teskim deformitetima, najcesce bez ekstremiteta. tek poslije stravicnih rezultata, talidomid je povucen iz proizvodnje... ispostavilo se da u svijetu poznati analgin ima degenerativno djejstvo na mozdane celije, ali trece ili zemlje u tranziciji jos uvijek po istoj formuli, samo pod drugim nazivom proizvode analgin - kod nas se zvao bosalgin. svi znamo koliko se s pravom jagoda savic borila protiv vakcina u prevenciji hepatitisa ,,b\'\', i takvih primjera ima mnogo. moja poenta je da ako zelite sacuvati svoje i zdravlje vs. zivote svojih majki, kcerki, komsinica, prijateljica, poznanica, etc. spasite i sebe i njih od mamografije.
I sad kad pocnu sa zakazivanjem nikad na red neces moci doci. Trebamo nove aparate, ali ne samo gradjanima da se svjest podigne, vec i osoblju koje radi jer zaposleni daju 150 maraka mjesecno za njihove plate, a oni se ponasaju i rade kao da je to sve privatno, kao da te u kucu primaju. Svaka cast onima koji jos uvijek postuju i rade po Hipokratovoj zakletvi.
Pročitajte na sajtu: www.ivonazivkovic.net - naslov: ŠTA SVAKA ŽENA (NE)TREBA DA ZNA O MAMOGRAFIJI
http://www.ivonazivkovic.net /MAMOGRAFIJA.html
buduci da sam neobrazovana, vs. nepismena ali atipičan primjerak sarajevske primitivke, ne vjerujem nikome osim Bogu vs. sebi, i u skladu sa time nisam sposobna vjerovanju kada mi NEKO i NESTO - nesto kaze - nego ŠTO mi kaze bilo ko kaze - tako sam intuitivno utipkala termin - ,,mamografija\'\' - i pored ostalih hvalospjeva odmah pronasla link > http://www.ivonazivkovic.net/MAMOGRAFIJA.html < kojem opet intuitivno vjerujem.
svim odusevljenim - muskarcima - preporucila bih da barem jedno jaje ako ga imaju pregledaju na mamomgrafu - niposto prvo palpatorno, ultrazvucno, na ct-u ili mr-u - doduse mamograf jeste siso-presa - ali kad je dijagnostika (odnosno cilj koji opravdava u ovome slucaju glorificira sredstvo ) - u pitanju - posebno muskarci tesko podnose - posljedice. buduci da sam zena i uz to jos nepismena primitivka - jedino sto mogu pozeljeti svojim surodnjakinjama da a priori porazgovaraju sa vrsnim expertom iz oblasti onkologije i radiologije.
Najbolja vijest koju sam cuo u vezi Sarajeva GODINAMA!
stvarno bi bilo neusporedivo korisnije po zdravlje i muskaraca, zena, djece i uopste ljudi - iz prevencijskih vs. dijagnostickih razloga pokrenuti invanzivnu akciju za kupovinu/nabavku RTG sofisticirane rtg medicinske opreme tipa CT-Skener i MR-Magnetna rezonansa.
daleko bi humanija akcija bila kupovina najmanje jednoga ct-a i maximalno kvalitetna specijalisticka edukacija dijagnosticara radiologa.
ako fizikalna palpacija, ultrazvucna i rtg pretraga lociraju tumor, u tom slucaju je ph nalazi iliti biopsija prevashodno okolnog tkiva - zakon, a mamograf - osobito u spomenutom slucaju je sam po sebi opasan jer vrsi uzasnu presiju pritiscuci tkivo kao presa - od sise napravi palačinak - sto moze recimo od ucaurenog a samim tim i benignog tumora - erozijom opne napraviti galopirajuci maligni tumor sirecci kancerogene celije prisilno ih rastjerati u zdrava tkiva.
svaka cast raiffeisen banci na ovom humanom cinu...bilo bi bolje da se neka lokalna kompanija odlucila na ovaj korak...no eto...najbolji pokazatelj sta sami sebi zelimo...