Komentari (150)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovaj Bajramovic je teski papak, ima platu 3000 km a ne radi nista da dobrobit radnika. Nisam za ovakav zakon, ali daj da ga prihvatimo pa ga poboljsati amandmanima, a ne dizati radnike na ulice da pale zgrade i lafo da tako traze svoja prava.
Najlogičnije pitanje je kome treba ovakav sindikat osim samom sebi? Sindikat ukinut odmah. U najsiromašnijoj i najneperspektivnijoj zemlji u Evropi oni nisu organizvali nijedne proteste u 20 godina.
boli bajramovica ona stvar, njega iz fotelje iko ne moze otjerati, jos ima obraza reci radite sta hocete a sto se tice onih 500mil KM, sve bi ja to na reviziju da se vidi ko je to i koliki došrinos dao svojim radom i zalaganjem za firmu, pa kad se uvidi da su dzabalebarili onda im tuzbom oduzeti i ono sto imaju
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Bajramovic iscrpljen od 1 dana strajka.
Joj što nam Ćelo2 proda muda pod bubrege moj naivni narode. Fol on digo hampu, štiti radnike ovo ono, i na kraju kaže: sutra nećemo protestvovati jer moram na vikendicu hahahaa. A sad govori 'radite šta hoćete hahaha. Kakvi smo mi papci moj narode!
E baš me zanima kako će ovaj Zakon proći u RS ??? Ne znam zašto, ali mi se čini da je tamo "sitna buranija" puno kompaktnija . Za 1. maj njih 5.000,00 je izašlo onako, čisto da opomene, dok je naša "sića" za taj isti 1.maj dernečila i teferičila uz jagnjad po Vrelu Bosne i po drugim izletištima . Sve nam valjda bilo potaman. I ona Mišička meni bar djeluje puno ozbiljnije i pametnije od uhljupa Bajramovića . Ja sam odavnooooo već izgubila vjeru u Sindikat, jer je u firmi gdje ja još uvijek radim (sad već ne znam do kada) SINDIKAT bio dobrooo PRODUŽENNNNNAAAA RUKA UPRAVE direktora !!! Plate mjesecima nemamo , a predsjednik Sindikata i članovi odbora "mudro" šute i još lažu za njegov račun. Fuj, fuj, fuj... I zašto bi to predsjednik i svi članovi odbora Sindikata bili zaštićeni Zakonom od otkaza? Jedina pravo dobra stvar je što u ovom Zakonu toga više NEČE BITI. !!!!
Ovaj zakon bi sad kao trebao biti nesto sasvim normalno onima koji ne rade to jeste da se nastave nadati laksem pronalasku posla vecoj plati itd. Ili ti ga nadanje da nam bude kao Švedjanima, mozda bi nam bilo bolje da se transformisemo u vikinge pa da pocenmo sa ozbiljnim divljanjem te osvajackim pohodima.
Jeb*te se tamo, radite sta hocete ... hahahhahahaha Tooo Novalicu mudonjo !
Izgleda pojedinci vole i novaliceva muda to je nesto novo na nasim prostorima ....
kako ove partije imju podrsku pa zar narod ne razmislja ni o cemu ,kako im prodje 300 000 glasova , ne razumijem ,kako ti se moze ovakav zakon svidjeti, kako na portalima serviraju samo informacije koje oni zele e moja bosno ,stidi se !
Halo SDA-ovci koliko vas placaju za ovakve komentare pa vi stvarno mislite da je sav narod lud. Halo svo koji ovdje podrzavaju ovaj Zakon su dobili cvaju da kupe cipsa kole kutiju cigara i cijeli dan da komentarisu. Ja se nadam da u BIH ima jos uvijek pametnih ljudi koji su vas provalili. Ja sam protiv zakona i uvijek cu biti dok god sam ja kao radnik u nepovoljnom polozaju.
Nikad necemo imati drzavu BiH dok god postoji entiteti nikad
RADITE ŠTA HOĆETE ! e pa zato i mozes bit predsjednik sindikata - tacno zbog toga. Da si se umijesao u prava za svakog radnika ne bi opstao u sindikatu, nego sad - kad je dogorilo do vas i vama slicnim onda kao neka borba za radnicka prava. Bolje da si se borio ranije - vec bi naucio malo vise od prijetnje izbornim rezultatima..
Idiote ne izvlaci rijeci iz konteksta
100 djecaka ucestvovalo u kolektivnom sunecenju u Kaknju!¨?? Koji idioti, cuj kolektivno obrezivanje i turske gluposti. Glupost bosanskog insana je bezgranična !!!!!!!!!!!!!!
Samo da znate da u Kaknju je nacelnik iz SDA i sve ce bit jasno ... Kolektivni seljakluk
Ovog Bajramovica mi je dovoljno pogledati.
Ovima sto godinama laju na Josipa Broza: Za vrijeme Tita napravljeni su: Fabrike i industrija a nase su firme radile po svijetu, napravljene su ceste, putevi, trolejbuski , autobuski i tramvajski saobracaj, zeljeznicke pruge i stanice, rudnici, aerodromi, skole i fakulteti, muzeji, domovi, stanovi za siromasne i td da ne nabrajam do ujutro. Ovi sada otvorili su kladionice i trzne centre a unistili sto su mogli. Cak sta vise ne znaju odrzavati jebeni GRAS. Da ne zaboravim Sarajevo je dobilo biciklisticku stazu .
Ovi sto vas furaju da je zakon dobar jer ce kao omoguciti zaposljavanje: Omogucice nekima a kad se zaposle neka skinu gace i pripreme vazelin jer nikakva prava nece imati radice dzabe a moze ih otpustiti ako ne "slusaju", ako nisu u stranci, ako se razbole, povrijede i slicno.Bajramovic je sa vladom godinama na istoj strani a protiv radnika i ni proteste nije znao organizirati a niti je nekada ranije to znao. primjera je mnogo,protesti u februaru, privatizacijske spletke i td. Ima i nesto pozitivno u ovom Serijatskom zakonu a to je da su radnici napokon shvatili da sindikat nije ono za sta se godinama predstavljao. Jucer nisu bili u stanju da dovuku cisternu vode za svoje clanove. Dakle narodna i radnicka maso jeste li ista shvatili ?
Jesi li bio na protestima. Ja pio vodu iz cisterne. Nehljebovicu jedan forumaski
Ma nek se usvoji .Sa ovim novim zakonom samo mogu najeba.. buđetski uhljebljeni korisnici paraziti koji nsita nerade.
Ne znam ko moze podrzavat stanje kakvo je sada...treba krenuti od necega pa barem od ovoga...postoje amandmani,strajkovi,izbori...al nije rjesenje ni da se ne mjenja nista...
Nece ni iz kine ni vijetnama...mozda jedino koji svabo dodje
Neka ste vi ugasili komentare za masovno sakacenje u Kaknju, mamicu vam je..em
ovdje se nemože ispoštovati najobičniji znak zabrane zaustavljanja i parkiranja a kamoli nešto veće