BiH
0

Nogi Grad Sarajevo: Sporazum o saradnji sa općinom Bosanska Krupa

FENA
Delegacija Općine Novi Grad Sarajevo predvođena načelnikom Damirom Hadžićem posjetila je Bosansku Krupu i tom prilikom potpisala sporazum o oblicima i načinu međusobne saradnje, saopćeno je iz Pres-službe Općine Novi Grad.

Općine će u narednom periodu razmjenjivati informacije i iskustva iz različitih područja djelovanja jedinstvenog općinskog organa uprave od kulture, školstva, pitanja mladih, zdravstva i socijalne politike, općinskih službi, zaštite i očuvanja kulturnog i prirodnog nasljeđa, zaštite okoline, strategije razvoja lokalnih zajednica, sport i druga područja od međusobnog interesa za obje općine.

"Općinsko vijeće donijelo je Strateški plan razvoja općine Bosanska Krupa i samim tim odredilo prioritete rekonstrukcije i izgradnje. Sa skromnim budžetom od 4.600.000 KM pokrenuli smo značajne projekte uz učešće viših nivoa vlasti", kazao je načelnik Hamdija Grošić te dodao da se provode aktivnosti u cilju prosperiteta i podizanja standarda građana Bosanske Krupe.

Načelnik Hadžić je istakao da je ovakav način saradnje obostrana korist na svim područjima koja su od interesa za građane obje Općine.

"Komisija za saradnju Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo je pokrenula saradnju sa jednim brojem općina u BiH i inozemstvu. U narednom periodu očekujemo da Općina Bosanska Krupa dostavi projekat u koji bi se uključila i Općina Novi Grad Sarajevo u okviru svojih mogućnosti", kazao je načelnik Hadžić.

Prilikom posjete Bosanskoj Krupi delegacija Općine Novi Grad Sarajevo je prisustvovala i potpisivanju sporazuma o međusobnoj saradnji između Bosanske Krupe i austrijskog grada Welsa, kao i Općinom Stari Grad Sarajevo.