Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Evo kako vladajuća struktura želi: RVI 50%, Invalidnina 80 KM + plaća na radnom mjestu 600 KM = 680 KM. Ova opcija ne može jer puno košta državu. Ukida se invalidnina. Poslušnik iz SDA, Plaća u firmi + topli obrok + 2 Nadzorna odbora + paušal + rad u 3 komisije = 15. 000 KM. Ova opcija može. Ništa se ne ukida, a i državu ne košta mnogo.
RVI invalidnina nije socijalna pomoc pa da se na osnovu imovinskog cenzusa odreduje da li ti je potrebna ili ne. RVI invalidninu si zasluzio ili ne na osnovu ranjavanja i povreda u toku ratnih dejstava kao pripadnik Armije BiH. Ispade ako si veci RVI kokuz to te drzava vise voli. Takode zasto samo invalidi ispod 60% cija primanja su ionako mala. S obzirom da tokom rata i posle rata oni nisu dobijali dadatnu penziju (izvarednu materijalnu pomoc) za razliku od invalida s vecim procentom koja je bila i do 50 puta veca od njihove penzije. A zasto se ne bi smanjila ogromna administracija. Ocigledno je da u nekim opstinama kantonima i drzavi imaju i do 50% viska administracije i radne snage. Kod nas najbolji posao je onaj kada radis za drzavu, dobro placen, siguran posao, malo radis. Takode firme pod kontrolom drzave sluze samo za zaposljavanje politickih istomisljenika i familije.
Na kaju ce te se sloziti i sa onih 24% sto vam i pripada po zaslugama.
Ovi iz SDA I SBiH su trebali da urade samo dvije stvari : da pohapse lopove i da pokrenu proizvodnju, a oni zatvorise proizvodnju i pokrenuse lopove. Prije izbora su se udvarali borcima, a poslije udvaranja zna se sta slijedi ..........
dodik,ja ti republike,čega se pametan stidi budala se ponosi
dodik,ne trkeljaj
dao Hristos da svi propadnete tamo, mi ćemo se sad odcjepiti i onako imamo svoju republiku
uh cera,bravo,potpisujem
Ako borci uspiju sprijeciti sporazum sa MMF-om treba ih nagraditi za veliku pobjedu jer krediti kojima nas zaduzuje vladajuca kvazielita ce unazaditi generacije koje dolaze i koje ce ih vracati a oni ga najvecim djelom potrositi na plate i druge naknade svoje preplacene nepismene stranacki podobne administracije.