Iznijeli svoj stav
166

NiP o ostavci tuzlanskog političara: Nanio nam je štetu provođenjem samovolje

A. K.
Sabahudin Imamović (Foto: NiP)
Sabahudin Imamović (Foto: NiP)
Povodom podnesene ostavke Sabahudina Imamovića na poziciji predsjednika Izvršnog odbora Gradske organizacije Naroda i pravde (NiP) u Tuzli, oglasili su se iz ove stranke. Iznoseći svoju stranu priče, kazali su da im je Imamović nanio štetu.
Dugogodišnji gradski političar i nekadašnji član SDA Sabahudin Imamović podnio je ostavke na mjesto predsjednika Izvršnog odbora Gradske organizacije NiP-a Tuzla i člana Izvršnog odbora Kantonalne organizacije te stranke. Tim povodom su se oglasili iz ovog političkog subjekta, iznoseći svoju stranu priče.

"Imamović se nije udostojio da obavijesti Izvršni odbor Gradske organizacije NiP-a Tuzla o ostavci te razlozi koje je naveo ne korespondiraju stvarnim razlozima. Referirajući na dosadašnji rad Imamovića neophodno je istaći da je imao značajnih propusta, među kojima su loša komunikacija sa članovima IO GO NiP Tuzla, kao i pokušaj provođenja samovolje kod kreiranja listi za predstojeće izbore, gdje je sebe pozicionirao na broj 1, bez saglasnosti IO GO NiP Tuzla", navode iz ove stranke.

Dalje kažu da Izvršni odbor Gradske organizacije NiP Tuzla nastavlja svoj rad u punom kapacitetu etične skladnosti sa principima demokratije, gdje je cilj zajedničko donošenje odluka.

"Kada nije ostvario vlastite želje i planove, a nanio štetu tuzlanskom NiP-u, Imamović je podnio ostavku", kazali su iz NiP-a zaključivši da je Imamović ostavkom preduhitrio izglasavanje nepovjerenja od Izvršnog odbora Gradske organizacije NiP-a Tuzla.