Komentari (224)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dobro kad vidim grafite koji imaju smisla, koji predstavljaju nešto, neku umjetnost tipa onih grafita na Marin Dvoru ili na Zetri. A ovo šaranje po gradu - kući pa šarajte majci majke vam ga seljoberske :))
@BB Najebemo ti se keve,pricamo o grafitima a ne poltici.
Mene su naucili da ne budem SDA placenik ljepoto ❤
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ovom prilikom bih J E B A O RULOFU mater. Eto.
+1
I PBR isto :D
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Za zgrade ne znam, ali sam čuo da u Beogradu i Zagrebu nema švrljanja u vozilima gradskog saobraćaja.
i bg i zg su isharani... javini prevoz je takodjer isharan u BG, dok u ZG nije... koliko sam ja upratio.
Kakvi su nam političari uličari nisu ni loši, bar rade svoj posao. :-)
lofru mačka pbrcthc
Sarajevo je posljednjih godina sve ljepse kad ga gledas iz daljine, a sve gore za zivjeti u njemu. Ono k'o kad vidis neki fin proplanak, kontas ljepota ziva, dodjes tamo, a ono bezze totalno :P
Rulof imbecil teski
Roditelji krivi imaju para na bacanje pa im daju,ja sam gledao nana pored unuka stoji dok on švrlja sprejom.Ovo samo novčane kazne debelo kazniti pa da vidim.
Zna l neko sta znaci ono "rulof" sto pise svuda?
Ne brinite, nadleznost moze preuzeti Banja Luka, neka dodju ljudi na mobu i neka vam te fasade srede kad se nezna ko je nadlezan.
U BL nema oznaka kako da iz grada izađeš a kamo li da ovo preuzmu. Ima dosta da se sređuje i tamo samo se drvo od šume ne vidi :)
sto se ovog tice sarajevo je dunjalucko ruglo(a i nebilo kad o njemu vodi brigu sda,sbih,sdp,sbb itd.)uvalili ono stakleno rugllo kod vjecnice bilesi hoteel skrnavise osmansku i germansku kulturu,novi fasada nigdje divlja gradnja djamija usla u stupsku peetlju itd. da ne nabrajam trebo bi mi citav dan Evropski gradovi imaju komisiju za urbanizaciju i brigu za njihovu cistocu ta ko da grafita nigdje nema
Bas tako, za ciste fasade nadlezno je predjsjednistvo BiH, neka dodju malo i u Bugojno nek srede fasade ;) Jos malo pa ce u Sarajevu traziti od predsjednika drzave da vam cisti WC. Najbolje je izmjestiti vlast iz Sarajeva pa neka gradjani malo sami preuzmu brigu o sebi i svojoj imovini.
To sad država treba da troši pare na krečenje nečijih škrabotina? Daju se pare na krečenje i onda se pojavi kvaziumjetnik pa opet na čistoj površini iskaže svoje "umjetničke" sposobnosti? Budalaština je ikakva polemika oko ovakvih stvari dok se svi ne kultivišemo, pa makar se naučili kulturi tako što će nas neko par puta oplesti po novčaniku i to žestoko. Gore mi je što idioti ostavljaju smeće ispred svojih vrata, bacaju ga sa balkona, bacaju ga u rijeke i sl. nego što ću gledati nečiju škrabotinu.
Gledam neki dan neku emisiju (dokumentarac) o čudnim zakonima (kaznama) u svijetu i padne mi u oko Singapur. Došao neki amer dolje i počeo švrljati po zgradama. Ćopi ga policija i hop u zatvor a sudija mu ribne kaznu - 25 udaraca bambusovim štapom po goloj zicagu uz direktan TV prijenos poslije čega slijedi njegovo izvinjenje za vandalizam. Nakon toga dužan je, uz nadzor policije, kupiti farbu (istu onu koju je išarao) i prekrečiti zgradu. Bunila se amerika i veliki Bil Klinton koji je čak došao u Singapur da ga pokuša osloboditi ali jok - kazna je izvršena.
Evo ima i na wikipediji primjera :) The 1994 conviction of 18-year-old American citizen Michael P. Fay for vandalizing cars using spray paint, and the sentence of six strokes of the cane imposed on him, provoked much controversy with both condemnation and support from Americans. Following a request by US President Bill Clinton for clemency, President Ong Teng Cheong commuted Fay's caning sentence from six to four strokes. In 2010, a Swiss national, Oliver Fricker, pleaded guilty to charges of trespassing into a Mass Rapid Transit ***t and spray-painting a train with an accomplice, and was sentenced to five months' jail and three strokes of the cane. On appeal, the High Court increased his total jail term to seven months.
Jel takva kazna i kad zapali vladinu zgradu u Singapuru?
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Tinejdzeri su najgori ljudi.
Sjecam se na Marin Dvoru, prije nekoliko godina bio je fantastican grafit sa mrtvackom glavom i Don't Forget Srebrenica, to su brzo izbrisali mater im cetnicku a sad niko nije odgovoran i niko ne brise i nikom ne smeta !!!
Nek su izbrisali, vakat je da se ova država reklamira i ponosi i nečim drugim nego ratom i genocidom. Ne kažem da ne treba pdsjećati na te stvari, ali je red da se to radi na regularan i dostojanstven način, na mjestima koja imaju neke veze s time i na nekom lokalnom jeziku, a ne grafitom na nasumičnom zidu i na engleskom da čitavo naselje vidi da autor ima 13 godina i toliko je cool da ima kablovsku.
Imperijal zatvoren?
Jest ruzno za pogledati. Zgrade same od sebe izgledaju ocajno, a sa ovom ,,umjetnoscu" odvratno. Kad ,,ne znaju" ciji je posao prekrecavanje ili ciscenje pa bar hvatajte i kaznjavajte umjetnicku mafiju.