BiH
5

Nijemac nudio tri dresa Elfa za dres Džeke, Pjanića i Mandžukića

Klix.ba
(Foto: FFPIXMOS/Klix.ba)
Turistička sezona u Mostaru uveliko je počela, a prodavači u staroj jezgri grada osim uobičajenih suvenira dobro su se opremili šalovima, kapama, dresovima reprezentacije BiH koja za nekoliko dana prvi put u historiji nastupa na Svjetskom prvenstvu. Naravno, suveniri sa državnim obilježjima BiH jako su zanimljivi turistima.

U svim bh. gradovima s nestrpljenjem se iščekuje početak Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, 12. juna. U radnjama u centru gotovo svakog bh. grada moguće je kupiti majice, šalove, dresove Zmajeva, kape i ostale "rekvizite" u bojama BiH, a u staroj jezgri Mostara ti proizvodi su itekako traženi.

Kako tvrde prodavači iz grada na Neretvi, turisti ne kupuju tako često dresove ili šalove, ali su kape, šeširi i majice jako traženi.

Bilo je i zanimljivih događaja tokom prodaje i kupovine suvenira, pa od jednog trgovca saznajemo da mu je nedavno jedan turista nudio tri dresa njemačke nogometne reprezentacije za dres Edina Džeke, Miralema Pjanića i Marija Mandžukića.

"Trampa" nije bila uspješna, ali su vlasnici dućana ipak zadovoljni sezonom i vjeruju da će biti čak i uspješnija od prethodnih, baš zahvaljujući Zmajevima za koje svi vjeruju da će biti veliko iznenađenje na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.