Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Putnik@,kako to da nemas auto,vidim ti si neki \"hadžija\"...a od čega misliš da se poboljša usluga javnog prijevoza ako se usluge ne naplaćuju.I za vašu informaciju u grasu ima više hercegovaca nego sanđaklija što je i nebitno,a bogami i naas sarajlija:). Drage kolege,vozači KJKP GRAS,sretan vam dan vozača!
Ma sta kazes, Sarajevo vas grad! Jel to seljacino jedna neotesana, ja treba da trpim u svom gradu prostakluk i nekulturu. Kad vam je tako divan vas Sandzak, sto bjezite iz njega? Nema gdje vas nema po svijetu, a odakle ste najmanje vas je. Ja zivim u SVOM gradu cijeli zivot, a u tvoj ne bi ni na godisnji. A nisi valjda ni ti dzaba pobjegao jado, jadni od tamo, kad ti je Sarajevo i GRAS sav domet u zivotu!
Kad budu realne cijene karata, i kad se karta bude placala po relaciji,tj.po duzini voznje,onda svaka cast,ovako,i jedna stanica i 10 isto,ne moze brate moj. Ja licno pjesacim jer nemam za kartu,a ne zelim da dozivim neprijatnosti od revizora nepismenih.
Ne znam samo o cemu se ovdje raspravlja?! Usluge grasa kritikuju ilegalni korisnici njegovih usluga. Da nije zalosno bilo bi smijesno. Yeebote ovaj narod je stvarno otisao u mp3 kad se toliko zapali na spomen da treba da se plati usluga koju koristis! Sve je u redu, losa usluga, visoke cijene karata, nerodovna vozila... sve stoji. Ali kad udjes, taj isti GRAS te ipak preveze od tacke A do tacke B i to se treba platit. Probajte se provozat sa taksistom malo pa na kraju reci da mu auto ne valja, smrdi na cigare, da je bio spor i skup i da necete da platite zbog toga... ima da vam proseta zube. Treba biti posten pa reci da ste vi ustvari nista drugo nego lopovi. Ne blamirajte se ovdje nekim \"dokazivanjem\" ispravnosti svog lopovluka. Jer jedan od najvecih razloga stanja u gradskom prevozu jeste upravo to vase neplacanje. U ostalom posteni putnici placaju visoku cijenu karte bas zbog vas lopova koji misle da je neko duzan da vam ceska mooda dok kradete.
Ma nema šanse da do toga dođe pa treba li bi imati cijeli bataljon revizora da tako nešta urade, jesu proždrljivi lopovi cast s izuzetcima al ne mogu ni oni podnijeti, pa koji bi nastao haos u saobracaju i sada smo u prilici nekad da nece da krene trolejbus, tramvaj itd zbog nekih žohara među kojima budem i ja al urijetko da se zna ili otvore samo prva vrata da bi svima pregledali karte. Nisu ni oni od kamena, psihicki ga p..e. Para imaju inace glavni celnici grasa ne bi imali skupa auta na stranu ova sirotinja od grasovih vozaca, karta može biti jeftinija jer ni 20% se ne ulaže u grasova vozila jednostavno se voze dok mogu ona koja se pokvare zavrse na smetljištu pa zbog toga smo u prilici u mom slucaju posto sam s Bistrika da minibusa sve manje ima jer završavaju ne najaljeni u sobama okolnih kuca zbog otkazivanja kočnica il ako imaji srece u poljima pri kojima su i sami vozaci izlozeni.
Besplatan prevoz Građani će tokom cijele novogodišnje noći moći besplatno da koriste javni gradski prevoz, saopšteno je iz Odsjeka za odnose s javnošću Administrativne službe grada. Besplatan prevoz će biti obezbijeđen na linijama \"Autoprevoza\" broj 1 od 23.15 do 4.15 svakih 30 minuta, broj 13A od 22.20 do 5.20 svakih 60 minuta i broj 13, od 22 do pet sati svakih 60 minuta, te na linijama \"Bočac tursa\" broj 3, od 22.50 do 4.50, svakih 60 minuta, linija broj 6, od 22.50 do 4.50 svakih 30 minuta, te autobuse linije broj 8, od 23 do pet sati svakih 60 minuta. Besplatan prevoz će biti i na \"Centralovoj\" liniji broj 14, od 23 do pet sati svakih 30 minuta, te na liniji \"Pavlović tursa\" broj 13P, od 23 do pet sati svakih 60 minuta, i liniji broj 19, od 22.15 do 4.15 svakih 60 minuta. Hocemo i mi ovako
zasto ne moze GRAS jednom ovako http://www.banjalukalive.com/content/view/13373/127/
pa fkt niđe veze :S čuj hoće da naplaćuju... na osnovu čega da naplaćuju - jel imaju kvalitetno osobolje ili kvalitetan vozni park? imaju al u qrcu... i nas studente deru kad nama treba, a oni ne računaju da ćemo jednog dana i mu gradu moći doprinijeti, ali tako je kod nas - svi gledaju trenunu dobit i situaciju, kod nas se nista ne planira za budućnost... Ja ću se i dalje švercat jer za ovo što pružaju ne želim da plaćam kartu, kad poprave stanje sa vozilima onda plaćam. a da je karta recimo i marka bilo bi realnije i bilo bi više naplate, al ovako... fakat su smiješni, trebam platit kartu i vozit se u busu i trovat u njemu jer mu izbacije dim u putnički prostor? a kad je ljeto znaju pretrpat bus za duplo nego što SMIJU primit... i platit im? oću al u qrcu... nabijem i njih, i penzionere i sandžaklije...
platit cu kartu onda kad joj bude optimalna cijena, a do tada, cao, cao... grasovci su jedna primitivna banda, pocevsi od vozaca, revizora (koji se btw smiju obratiti i peglati samo i iskljucivo zenama), pa do ljudi u upravi... neredovne voznje, ogromne guzve, prljava vozila, zar tako treba izgledati JGP u glavnom gradu jedne drzave?
A ti \"gospodine\" kad si studiro, moj otac, kao poreski obveznik ti je plaćao i studij (tada je bio besplatan) i prevoz tako da te lijepo molim da se kloniš glupih optužbi na račun studenata.
Meni nije normalno to da je mjesecna karta za srednjoskolce 18 KM, a za studente 33 KM...to je suludo,neki studenti prelaze duplo manje relacije nego npr. srednjoskolac koji pohadja Srednju medicinsku skolu...i takav student placa duplo vise kartu nego oni..u GRAS definitivno treba dovesti prave ljude,logisticare,ekonomiste,majstore,vozace,revizore i ostale..tek tada ce im svi kupovati kartu i bit ce kako treba..
AKO TI SMETAMO MI SANDZE MOZES DA SE SELIS GDE GOD ZELIS..SARAJEVO JE NAS GRAD A VI MOZETE DA CRKNETE ILI DA ODETE..TAKO CE I OSTATI ZAUVEK...
kad sandze vozaci prestanu pusiti i slusati seljacku muziku na sav glas, onda cu poceti kupovati karte, seljacine napravili toliki seljakluk od javnog prevoza, da je to bruka i sramota!!!
Hocete kvalitetan gradski prevoz čiste autobuse nove i sl a necete placati kartu. ne znam kako mislite da se to moze ostvariti. Ne opravdavam ja l u GRAS a cjenovnik usluga nije utvrđen na adekvatan nacin , suludo je da cijena krate za jednu stanicu u s kraja na kraj grada bude ista ...e to treba mjenjati ali ovdje se vecina poziva na bojkot placanja karata. Problem je sto se odredjena gospoda naucila voziti dzaba ...godinama...sutra da cijena karte bude 0,3 Km oni je opet nece placati jer su navikli da se voze dzaba i to je jedina istina. I nemojte se vise izvlaciti na to \"neredovne voznje\" pa vecina evropskih letova kasni nekad i po sat i vise pa nesto nism vidio da putnici odbijaju platiti avionsku kartu . Što se tiče travaja u Zagrebu i Sarajevu, naravno da nisu isti jer Sarajevo danas ima 15 tramvaja vidjeli ste da danas u sarajevu ima skoro 20 novih tramvaja samo ne znam ih non stop unistava sara reze e isti onij koji pozivaju na neplacanje karte......
kartu ne treba placati ! sva vozila grasa su nekekve donacije... a cijena karte je nerelano velika... tramvaj u zagrebu i tramvaj u sarajevu ne mogu da se porede, kao ni sam grad, cijena je priblizno ista...