Gradonačelnik Jajca
0
"Nije bilo nikakvog vandalskog čina"
Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tko se u Iranu ili u S. Arabiji smije deklarirati kao nemusliman? Pokazuje li to civilizacijska dostignuća muslimana? A u isto vrijeme u Europi kukaju zbog navodne islamofobije...Nije li po šerijatskom zakonu oko za oko...Prema tome, pošteno bi bilo da muslimanima u EU bude kao nemuslimanima u Iranu, Libiji... Ali ne, Europa je civilizirana...
Ja vidim da ovaj @Doboj nije uopće pročitao tekst. Evo da pojasnim, naime postoji zakon koji kaže da se u ...\"zgradama kantonalnih i općinskih institucija sa kićenjem počinje započinje dva dana prije određenog blagdana.\" To važi ZA SVE. ZNAČI DA KIĆENJE NIJE ZABRANJENO I BIĆE GA. Druga stvar je nepoštivanje zakona i istovremeno uloge načelnika, to se može takođe nazvati \"vandalskim činom\".
2Doboj Sto se tice pokazivanja \"lica\" ... svi smo vidjeli lica POJEDINACA ne tako nam davne 1992. (ne znam koje si godiste) i ta lica smo predobro zapamtili. \"Nigdje nema veceg ugrozavanja slobode pojedinca i drugih religija , nego sto je to slucaj u islamskim zemljama.\" Nisam bio pa ne mogu potvrditi, ali nijedna vjera ne uči ništa loše. Savjetujem ti da malo pročitaš religijsku literaturu. I da je se pridržavaš, bio vjernik ili ne. :-) \"A ovi nasi muslimani ... \" A koji su to sad \"naši\" ili \"vaši\" ili možda \"moji\" (\"tvoji\") ? Daj odrasti, počinje me umarati ovaj tekst ... ( \"naši, vaši Hrvati, Srbi, itd ...) \"Neka se muslimani upitaju kako to da sve religije ovoga svijeta mogu zivjeti slozno zajedno, a tamo gdje su oni uvijek nastaju problemi. U Evropi postoji isto tako jako mnogo Hindusa i Budista, koji ne samo da zive u slozi sa krscanima, nego i imaju mnogo simpatija sa njihove strane. Nemoguce je da svi ostali ne valjaju, a da su muslimani samo u redu, prije ce biti da je suprotno......... \" Zar nikad nisi pomislio da su možda i Hrvati, Srbi, Bosanci, Jugosloveni i ostali možda isto tako na \"piku\" kako tvrdiš \"evropske zajednice\"? Činjenica je da u svijetu, pa tako i u evropi žive GRAĐANI svih nacija, koji imaju svoja prava, pa tako i GRAĐANI islamske vjeroispovjesti, koji izgleda, kao i svi drugi samo POJEDINCIMA stvaraju probleme. Valjda zato što samo postoje ( a to je već žalosno i jadno). Ako se već moram deklarirati, BOSANAC (ni srbin, ni hrvat ni musliman (popularno nazvan bošnjak) ) ili još bolje EX JUGOSLOVEN.
Pokazuju muslimani svoje pravo lice, bas na ovakvim primjerima..... Nigdje nema veceg ugrozavanja slobode pojedinca i drugih religija , nego sto je to slucaj u islamskim zemljama. A ovi nasi muslimani tamo gdje su u manjini kukaju i okrivljuju druge, a gdje imaju vlast, bezobrazni su i potlacuju sve ono sto se razlikuje od njihove vjere i svjetonazora. Ovaj slucaj u Jajcu je samo jedan u nizu brojnih slucaja muslimanske dvolicnosti. Na svu srecu ona je vec u Evropi prepoznata i osudena pogotovo od evropske javnosti. Neka se muslimani upitaju kako to da sve religije ovoga svijeta mogu zivjeti slozno zajedno, a tamo gdje su oni uvijek nastaju problemi. U Evropi postoji isto tako jako mnogo Hindusa i Budista, koji ne samo da zive u slozi sa krscanima, nego i imaju mnogo simpatija sa njihove strane. Nemoguce je da svi ostali ne valjaju, a da su muslimani samo u redu, prije ce biti da je suprotno.........
budale..bitno je podignuti tenzije oko nicega.. sad ce opet biti dodik kriv