Komentari (157)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
''...list navodi da je serum bio ispravan i da nije bilo propusta u liječenju stradalog, zbog čega u ovom slučaju nema elemenata krivične odgovornosti.'' ČIM su TO NAPISALI, nije sve ČISTO.
preduhitrili javnost :)
Providno skroz.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
_"Pozivajući se na službene izvore, list navodi da je serum bio ispravan i da nije bilo propusta u liječenju stradalog, zbog čega u ovom slučaju nema elemenata krivične odgovornosti." Ite kako ima krivične odgovornosti! Da je serum bio ispravan, ili da ste mu dali serum, čovjek bi preživio. Ovako, može se slobodno kazati da ga nije ubila zmija, nego vi medicinari u koje se čovjek ne može pouzdati.
@zmajcekOdNocaja, zdravstveni radnici su pokvareni do srži! Zmija je za njih mala maca. :)
Zmijugalomaprofesore...
E moj crni Bjeloperu..Na današnji vakat stradat od zmije. U nas je stvarno sve moguće..
jesu glupi poslali ga u Mostar u bolnicu, ako je bio hitan slučaj što nisu za Dubrovnik otišli?
medicina iz Širokog Brijega zakazala
Posto sam odrastao na selu y Hercegovini i znam sta su zmije mogu reci ovo sjecam jednog ujeda na ovcu ta je ovca samo odskocila i za nekoliko trenutska je bila mrtva i nismo mogu ni reagovati a imali smo serum u kuci to se tsko brzo dogodiloa potom je dosao veterinar i rekao je da je ovca brzo uginula radi toga zato sto postoji mogucnost da je ujeo zubom tacno u venu i zato je brzo to desilo. A jos nesto ovi simptomi kod covjeka koji su napisani samo je dokaz da serum nije djelovao i moguce da je bio neispravan.
Stabisee desavalo danaovim podrucijima imamo 200-300 otrovnica kao stosu kobre crne mambe itd..?
Mnogo je faktora koji mogu dovesti do smrti u ovom slučaju.Serum se mora skladištiti na nižim temperaturama od sobne te se mora paziti na rok upotrebe.Postoj i alergija na serum protiv ujeda zmije.Ako se serum da a ne izvrši testiranje na alergiju, dovodi do anafilaktičkog šoka,a poznavajući opremu i ljudstvo s kojim (ne)raspolaže naše zdravstvo kao najvjerovatniji uzrok smrti istakao bih to
Kako je poskok?..
poskok zna ujest, a da pritom ne ubrizga otrov u zrtvu, u tom slucaju ako zrtva primi serum to jest protuotrov umire od seruma, jer protuotrov bez otrova je i sam otrov. Tako sam ja cuo, ako lazu mene i ja vas.
Poskok na aparatima!
Za ujed zmije sa nasih prostora nije potreban serum jer se organizam sam izbori za 48 sati.Mislim da je problem sto je uopste primio serum.
u pitanju je hercegovačka ljutica. Ne bosanski gušter!
To je istina, jer generalno europske zmije otrovnice ne mogu lahko ubiti zdravu odraslu osobu , isto je sa paucima i ostalim arahnidima. Za malu djecu je druga priča, al opet zavisi od imuniteta.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ovo je rvatska propaganda protiv naseg turizma..
Ma daj mmolim te, imas 5 km obale i to koju drze hrvati, znam da se zajebajes al nemoj ro ni radit jer ima pqcijenata na klixu koji stvqri ozbilkno shvacaju
Odma' mi prođe kroz glavu; "zmija bi se od njega orovala" hahah Bože, oprosti!
Pa ako je serum ispravan i ako ga je čovjek dobio na vrijeme u 99,99% slučajeva nema nikakvih posljedica a kamoli ishod sa smrtnim posljedicama,e sad,pošto smo mi u pitanju,moguće je sve.......