Komentari (154)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Seljak.On je od R.S. napravio selo.On dođe kao neki ceribaša glavni u selu!
Mile traktorista moze samo da muce ko WOOOOOO MILE NECES TI NISTA, PAZI KAD BOSNJACIMA DOSADI SLUSATI TVOJE BLJUVOTINE DA NEBI TRAZIO TRAKTOR IZ 95 E DA FATAS MAGLU---... POZDRAV JEDAN OD PATRIOTA
Nemam pojma da ti pravo kazem ali me ti ne mozes ubediti da udjem u pravoslavlje. I to te boli, zato sto si \"control-freak\" kompleksas.
@DEMETAR A joj jesi se zapjenio. Koliko imas godina ako nije tajna? Dosadan si sa psovkom. Ko ti dade kompjuter u ruke.
Hajd bas da vidimo ako smiju ovi miševi guznog crijeva bliskoistočnog najnovijepazarskog kročit na teritoriju RS-a...i da li ce bas u gepecima biti prebačeni u Srbiju !
Šta ste toliko zapjenili, pa kopiraćemo samo već poznatu tehniku, uhapsiš u jednoj zemlji pa u gepeku prevezeš u drugu, a onda ga \"uhapsi\" ta druga policija na svojoj teritoriji. Sjećate se slučaja Pukanić? Šta bi sa Simovićem? Uhapsila ga granična policija Srbije u pokušaju bijega u Srbiju, sa sve pancirom na sabi! Ma hajte molim vas!! Klikeraši, \"kontate li, ba\"!
pa kad nece tzv tuzilastvi i tzv sud tzv bih,onda nek ih Dodo hapsi
\"Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja kojega nemamo. Lažemo zbog slobode koju konstantno gubimo. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene propagande. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.” Dobrica Ćosić: clan SANU, u svom romanu \"Deobe\"
@DEMETAR \"MOZES LI IZVESTI ZAKLJUCAK ILI SAMO ZVALAVIS PRLJAVU PRICU O ODBRANI RUCNOG RADA P3DOFILA MUHAMEDA\" Zakljucujem jedino, da ne citas moje komentare i da ne svhatcas jedan od juznoslavenksih jezika. \"S3REM VAM SE NASRED DZAMIJE\" Ako je ovo vrhunac pravoslavlja, onda me i opca nesposobnost sa jednom armijom i 4. vojnom silom zbilja ne cudi.... Kako god, ja odoh spavati.
ZNACI IGRALI SE LUTKICAMA,I STOGA MUHAMED NJU NAJVISE ZAGOTIVI OD SVOJIH ZENA! I NISTA NISU IMALI,TAKO DA ONA NIKAD VISE NIJE MOGLA RODITI! STA MISLI ZASTO???/ MOZES LI IZVESTI ZAKLJUCAK ILI SAMO ZVALAVIS PRLJAVU PRICU O ODBRANI RUCNOG RADA P3DOFILA MUHAMEDA NAD MAJUSNOM AJSOM! ZAMISLI DEDA OD 60 GODINA KAKO PRILAZI I LEZE U KREVET!.... MAJUSNOJ ARAPSKOJ DEVOJCICI SA KRUPNIM OCIMA.... AHHAHAAAAA ON U PRAVOJ TRADICIJI ARAPA OFARABAN U KANU! PRAVA POCAST JE DATI CERKU STARCU! ZELIM SVIM MUSLIMANIMA ISTU SUDBINU VASIH CERKI! KAO STO JE IMALA AJSA! A ZA SNAJKU STO JE OZENIO,TO JE DEGUTANTNO I DA PITAM! MADA VI SAD IMATE OZBILJNIJIH POSLOVA DA TURATE U BYLJE ONIH ISPRED SEBE NOSEVE....POCINJE VAM DZUMA PETAK TURSKI SVETAC! S3REM VAM SE NASRED DZAMIJE!
@@epp, ICXCHIKA, mackica i ne znam sta jos...(IV.dio) Tvoj licni problem se izrazava u tvom nacinu pogleda prema ljudskim identitetama, koje na solaristicki nacin reduciras na pripadnost vjere, kojoj ipak dodjeljujes ljudske karakterstike?? To nije znanstveno, nego turboidiotska estrada sumadijskih abortusa. Ti ustvari ne znas nista, proljevas nekvalifikovane komentare i zahtjevas priznavanje tvog psihickog poremecaja kao naucnost, koju na jednoj strani prosto nemas, i na drugoj kao mentalno i karakterno porazena osoba nikad neces ni postici. To je jednostavno i iskljucivo tvoj problem, koji vise neces moci izljeciti na ledjima ostalih naroda i zemalja na Balkanu. Dolaze druga vremena, druze...
@@epp, ICXCHIKA, mackica i ne znam sta jos...(II.dio) Muhamedove seks.ualne odnose sa Aisom nisu u Hadisima konkretizirane, sto je za razliku od tvog nekvalifikaovanog blabetanja u akademskom svijetu konzenzus, mada tvoji protuslovni komentari ne dozvoljavaju zakljucak da si pametniji od strucnjaka, koji se bave sa ovom tematikom, u kojoj prosto Muhamedova \"pedofiija\" nije dokumentirana. Politicka vjencanja su na nasim evropskim prostorima bili jedan dragocjeneni instrumentariji moci u kraljevskim kucama. U godini 1440 je burgundki vojvod iz burgundske kuce Valois-a u svojoj 7. godini ozenio Katarinu, kcerku francuskog kralja Karla IV., u njezinoj 12. godini. Cak u nasoj danasnjici postoje vjencanja izmedju djece i odrastlih (u Indiji). Zajednicki kljuc u svim kulturama, u kojima su se pojavile oblike zenidba sa djecom, je u nepristupanju u seksualne odnose prije spolne zrelosti, sto je predstavilo kardinalni kriteriji i na prostorima islamske sfere.
Stavljati u kontekst ta vremena sa danasnjicom, gdje od 18 si tek punoljetan. Smijes napraviti vozacku dozvolu, piti alkohol itd je glupost. Tada je dijete od 15 godina vodilo familiju ako nije otac bio ziv. Brinuo se o mladjoj braci i sestrama. Sazrijevalo se ranije. A u danasnje vrijeme covjek napuni 40 pa nece da se zeni, jer hoce slobodu. Ili imas ljude od 30 i kusur godina a nisu sazrili.
I Arapi i Jevreji su Semiti. Vucu korijene od istog naroda.
U stvari to nije specificno samo za arapsku kulturu u tim vremenima nego i jevrejsku. Posto su Arapi i Jevreji imali skoro identicnu kulturu. (Posto je navedeno \"Judeo-Krscanstvo\")
U ona vremena, kad ti neko ponudi svoju kcerku da je ozenis, cini ti veliku cast i zeli da ucvrsti prijateljske veze sa tobom. Odbijanje zenidbe se smatralo velikom uvredom u tadasnjoj arapskoj kulturi. Ovo je jos i danas prisutno u odredjenim mjestima na Bliskom Istoku.
@Velika Kifla \"Muhamed a.s je ozenio svoju trecu zenu (i kcerku od svog ujaka Abu Bakr) u svojoj 54 godini, dok je Aisa imala 6 godina. Muhamedovom kucastvu je pristupala u 9. godini. Medjutim, glavna poenta ove veze je bila politicka, ne pedo.filska. Moguce da si se zbunio u izboru rijeci, posto oba pocinju sa slovom \"p\"...^^ \" A da ne kazemo da bi to bila velika uvreda da nije ozenio ponudjenu Ajsu od Abu Bakr-a.