Pričao o "međama"
161

Nešić podijelio lažnu sliku Vijećnice u bojama Kosova, pa zaprijetio gradonačelnici Karić

F. H.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić reagovao je ljutito na fotošopiranu sliku sarajevske Vijećnice u bojama zastave Kosova, koristeći priliku da zaprijeti gradonačelnici Benjamini Karić.

Između ostalog, Nešić je objavi spomenuo nepoštovanje institucija BiH.

"A stalno kukaju da RS ne poštuje stavove institucija BiH! Ne znam kada je BiH priznala tzv. nezavisno Kosovo? Ko sada ne poštuje institucije BiH? Kada rušiš i prekrajaš komšijske međe, gradonačelnice, znaj da će biti srušena i tvoja", napisao je Nešić u objavi.

Nešić je tako, kao ministar sigurnosti i osoba koja bi trebala biti svjesna opasnosti lažnih vijesti nasjeo na fotošopiranu sliku sarajevske Vijećnice u bojama zastave Kosova, jer Vijećnica nije bila osvjetljena.

Također, Nešić je ovu lažnu vijest iskoristio kao priliku da napadne Bosnu i Hercegovinu i pošalje, kao kriptovanu, ali očitu poruku o promjeni granica.

Ranije je Nešić, iako je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, odao počast napadačima koji su iz zasjede ubili kosovskog policajca, a zatim poginuli u antiterorističkoj operaciji policije Kosova.

Nešić je lažnu vijest iskoristio da se obračuna sa probosanskim snagama, a sam je reagovao bez da je sačekao stav institucija Bosne i Hercegovine.

Inače, Gradsko vijeće Sarajeva je 26. juna ove godine donijelo odluku o obustavi projekcija na fasadi Vijećnice, osim za dane važne za državu BiH i grad.