Stranka Radom za boljitak
0

"Neki u Gradskom Vijeću liječe svoje frustracije"

FENA
Foto: RTV Mostar
Foto: RTV Mostar
Jučerašnja sjednica mostarskoga Gradskoga Vijeća, na kojoj je jedina tačka dnevnoga reda bila izbor gradonačelnika, pokazala je da koalicijski partneri na vlasti ne samo da ne mogu naći zajedničko rješenje nego međusobnim optužbama uvelike prelaze granice dopuštenoga ponašanja i dobrog ukusa, koristeći termine koji su bili uobičajeni način komunikacije u vrijeme rata, tvrdi se u saopštenju iz mostarskog Gradskog odbora Narodne stranke Radom za boljitak.

"Svjedoci smo da svojim unutarkoalicijskim nesuglasicama i jedna i druga strana dolazi na sjednice Vijeća bez konkretnih dogovora, te s vijećničke govornice izbacuju svoje frustracije, umjesto da svojom ozbiljnošću i dogovorom s mrtve tačke pomaknu pitanje izbora gradonačelnika.

Klub vijećnika Narodne stranke Radom za boljitak ističe kako Gradsko Vijeće treba biti mjesto za donošenje vitalnih odluka za građane Mostara, a nikako 'pozornica' za međusobni 'rat' riječima donedavnih (i sadašnjih) partnera. Ako HDZBiH i SDA nisu u stanju izabrati gradonačelnika normalnom demokratskom procedurom, neka daju potporu kandidatu neke druge političke stranke", stoji u saopštenju.