Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dužno poštovanje i izvinjenje što pišem nevezano za tekst, ali ne znam kome i gdje da postavim pitanje. I ja sam Sarajlija i Bosanac, pa me interesuje kako svim novinarima uspjeva da u gradu gdje se nikad nije tako govorilo, tečno i čini mi se bez razmišljanja govore \"općina\", \"reagirati\", \"odvjetnik\", \"uvjet\" i sl.? I ne znam kako neko može tek tako da se odrekne jezika Meše Selimovića, Alekse Šantića, Skendera Kulenovića i jezika svojih predaka, i ne znam koji je razlog tome? Hvala i pozdrav.
Nazalost, cijenjeni Kardinale, drzava nije u mogucnosti profunkcionirati potpuno :( Radi se o tome da drzava konstantno trpi pritiske na izvrsnu, sudsku i svaku drugu vlast, od strane raznim mocnika (politickih, vjerskih) i tajkuna, koji svojim stranackim i nestranackim lobijima dovode u teskoce ljude na pozicija odlucivanja. Na taj nacin donose se odluke koje su u interesu pojedinaca, a ne u interesu sistema i drzave. Odlican primjer je Vas nedavni slucaj, kada ste direktnim pritiskom utjecali na neprimjenjivanje zakona prilikom povratka imovine legalnom vlasniku, samo jer se radi o Vasoj rezidenciji. U tom je smislu ova Vasa izjava besmislena. Izvinite zbog toga!
A Ze A BE
Koja drzava ????????