Kardinal Vinko Puljić
0

"Neka profunkcionira država u svim svojim dimenzijama"

FENA
Kardinal Vinko Puljić
Kardinal Vinko Puljić
Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić upriličio je tradicionalno božićno primanje u prostorijama novootvorenog Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije.

Prijemu su prisustvovali predstavnici vjerskih zajednica te predstavnici društvenog, kulturnog i političkog života.

"Mi kršćani u slavlju Božića slavimo Boga koji se rodio kao dijete, da bi čovjeka približio Bogu, čovjeku samom i njegovim suputnicima na zemlji. Tako i ovo naše druženje smatram kroz čestitanje Božića stvaranjem ozračja povjerenja i otvorenosti uvažavanja naše različitosti u jednakopravnosti", rekao je kardinal Puljić.

Kardinal Puljić u svojoj pozdravnoj riječi osvrnuo se i na pitanje Crkvene imovine u BiH, na potrebu, ali i teškoće koje su pratile izgradnju svećeničkog doma, na potrebu da se riješi zdravstveno i penziono pitanje svećenika i vjerskih službenika i ostale aktuelne teme koje se tiču Crkve i države.

Uz čestitke za Božić kardinal je čestitao i predstojeću Novu godinu.

Puljić je ovom prilikom poželio da vladaju sloga i mir, te dobro zdravlje i dobra suradnja.

Također poželio je da se što prije uspostavi redovna struktura vlasti, poželivši ujedno da narod bude zadovoljan njenim radom.

"Želim da što prije dođe do rješenja Ustava u ovoj zemlji, što prije donesen Izborni zakon, kako bi pravda i pravednost bili jamstvo sigurnosti, neka se što prije donesu i drugi zakoni kao što je pitanje popisa stanovništva, državne imovine, denacionalizacije i restitucije. Neka profunkcionira država u svim dimenzijama i vertikale i horizontale", istakao je kardinal Puljić.