Komentari (157)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja mislim da je ovdje google translate bio u igri.
strasno..... ima li ova zemlja buducnost sa generacijom koja nas samo gura u propast? idite u penziju i dajte zemlju u ruke mladima, vi smece istorije!
Ovaj prijemni je sam po sebi nemetodican i nije primjeren nama,buducim gimnazijalcima.Smijesno je to sto neki ucenici ne znaju cak ni osnovne stvari,a na prijemnom imaju po 9 ili 10 bodova.U potpunosti se slazem sa svima koji smatraju da ovaj prijemni nije primjeren za djecu od 14 godina,jer sam i ja radila ovaj prijemni i mogu vam reci da nije bio tezak vec ZBUNJUJUCI ! Jednostav su neka pitanja bila toliko nemetodicna i neprimjerena jer ja koja sam isla cak i na kantonalna takmicenja iz engleskog jezika odmah sam pri prvom citanju ovog teksta uvidila vec navedene greske i da ne spominjem da su nam cak i \"krali bodove\" jer smijesna je cinnjenica da je cak i djevojcica koja je prva na kantonalnom iz engleskog jezika imala 7,5 bodova sto samo potvrduje da oni koji su i mali 9 i 10 bodova su vec imali test.Na ovom prijemnom sam osvojila 7,5 bodova a bila sam sigurna sto sam i potvrdila da imam samo 3 greske koje nisu zbog mene vec zbog tvorca ovog PRIJEMNOG TESTA.Velika sramota :P
Ja sam učenica trećeg razreda gimnazije, i svakim danom se užasavam neznanjem pojedinih profesora koji nam predaju. Sreća im je da imaju rodbine po ministarstvima pa mogu zadržati posao, tako da se ne vrijedi obraćati višim organima.
malo znanja je najopasnije znanje... ovaj tekst na engleskom nije los nimalo, i to je najvjerovatnije iskopiran direktno iz nekog dokumenta EU namijenjenog laicima. \'greske\' na koje se poziva student anglistike (takvi nauce malo, pa misle da su popili svu pamet) i nisu bas greske... ponegdje sitna stamparska greska, ostalo sve ok... cak vrlo prijemcivo napisan tekst... fkuku nama kad nam nedouceni studenti sole pamet profesorima :)
malo znanja je najopasnije znanje... ovaj tekst na engleskom nije los nimalo, i to je najvjerovatnije iskopiran direktno iz nekog dokumenta EU namijenjenog laicima. \'greske\' na koje se poziva student anglistike (takvi nauce malo, pa misle da su popili svu pamet) i nisu bas greske... ponegdje sitna stamparska greska, ostalo sve ok... cak vrlo prijemcivo napisan tekst... fkuku nama kad nam nedouceni studenti sole pamet profesorima :)
Treba ga suspendovat.....eto ko nam predaje u skolama! Sramota !
cujem da je svemu nozocio SVJEDOK!! citiram ; \"Uzimam olovku, uzimam papir, gledam u onaj tekst.. kako citam pitanja, vidim nista mi nije jasno, al\' znas kako mi nista nije jasno? K\'o da kineski citam ba co\'ece!¨ Govorim onome sosonu od profesora: \"Alo ba, ovo ti nista ne valja, kakav ti je ovo ba Engleski??\" On meni ne vjeruje, a s\'o je najgore ba ni\'ko mi ne vjeruje!! :O
tegobaa -.-\"
tegobaa -.-\"
Zalosno... ja sam u osnovnoj skoli imala genijalnu nastavnicu engleskog jezika, isla na takmicenja i sl. Na prijemnom osvojila 10 bodova. Cetiri godine predavala mi je profesorica koja je imala psihickih problema. Nekoliko puta su se ucenici bunili te je trebala dobiti otkaz, ali sve je na kraju zavrsilo izgovorima \"...jadna ona, sta ce ako izgubi posao\". I tako pune cetiri godine... Govorim i razumijem engleski, ali mi je gramatika ostala na nivou osnovne skole. Ne samo meni, vec i generacijama prije i poslije mene. Zanima me ko je kriv za to? @Scruples dajes li instrukcije :D i jos jedno pitanje, ako znas, moze li se negdje kod nas kupiti \"the game of moral dilemmas\"?
kraljevina ZAKON!!!!!!!! www.royalfamily.ba
ko im kaže...
Zašto je 3. rečenica na drugoj slici podvučena plavom bojom? Da li je autor članka vidi kao negramatičnu?Ja ne vidim ništa sporno. Radi se o subjunctivu koji se često koristi (naručito u američkom engleskom). Dakle: \"If I WERE you, I\'d .....\" je ispravno baš kao što je napisano u riješenju. Što se tiće teksta, prvi i drugi svjetski rat se pišu velikim slovima i to je velika greška, i svako ko redovno koristi engleski može odma primjetiti. U riječniku kolokacija nisam našao izraz \"huge war\" a ni na googlu ne postoji u tom kontekstu. Dakle greška. \"They started with a coal and steel industries\". Ja bi izostavio član (A) jer se radi o više od jedne industrije. Dakle trebalo bi biti \"They started with coal and steel industries\" ili možda \"...A coal and steel industrY\"
prvi i drugi svjetski rat se i pisu (ili bar u moje vrijeme pisali) malim slovom. toliko od mene
Iii da . Ne kazem da ja nisam pogrijesila . Mozda mi se omaklo ... Ali na mjestima gdje sam trebala dobiti poene , pretpostavljam da nisam .
Radila sam ovaj prijemni , i uspjesno se upisala u Prvu gimnaziju sa 8,5 bodova iz engleskog jezika. Ja se ne zalim meni dobro . :) Zalosno je to sto u Prvoj gimnaziji ( a i u drugim gimnazijama) su svi podbacili iz engleskog jezika. Slazem se sa onima koji govore da je ovo jadno , zalosno ... Evo jedan primjer ja imam 8.5 bodova . Iz engleskog jezika sam isla na federalno takmicenje , a moja prijateljica koja je u osnovnoj skoli imala problema s engleskim jezikom ima 10 bodova. Zasto ? Paa davala je pogresne odgovore . Mislim da se vidi gdje ova drzava ide ... Prije sam se ponosila svojom domovinom i time sto sam Bosanka , a sada iskreno ... STID ME zemlje u kojoj zivim , odrastam .