Melisa Salihović iz Banovića
0

VIDEO / "Ne stidim se onoga što sam rekla, ostalo su komentari zlobnih ljudi"

Sarajevo-x.com
Emitovanje priloga o prevarenim učenicima iz banovićke srednje škole sasvim je slučajno stvorilo novu internet zvijezdu. Izjava učenice Melise Salihović "kisla mi je glova, ljudi" za nekoliko je dana postala pravi hit, a uskoro su uslijedile šale, vicevi, pjesme i pjesmice.

Melisa je u razgovoru za časopis "Gracija" rekla da je o svemu čula od drugih, jer kod kuće ima kompjuter, ali nema internet.

"Sve što se piše po internetu ponekad pogledam kod drugih, uglavnom, sve mi prepriča moj momak. Ne znam ko je na YouTube stavio prilog, to se može saznati, ali mene ne zanima", rekla je Melisa.

Ubrzo nakon pojavljivanja snimka na YouTubeu, na društvenoj mreži Facebook napravljena su tri lažna profila sa njenim imenom i fotografijama. Melisa je rekla da zna ko je napravio lažne profile, ali da se ni sa kim ne svađa zbog toga.

"Ne razumijem reakciju tih ljudi. Oni ne znaju šta se desilo, a ružno pričaju i ismijavaju me. To su komentari zlobnih ljudi. Kakav je moral čovjeka koji se smije tuđoj nevolji, kad se to može desiti svakome. U Banovićima to niko ne komentariše. Ja se ne stidim onoga što sam rekla, nije moja sramota što sam pokisla, već onih koji su nam dali loš autobus", rekla je Melisa.

Učenicima iz Banovića ekskurzija se pretvorila u dramu. Umjesto uživanja i provoda, učenici su prevareni pa su se morali vratiti ranije. Da stvar bude još gora, autobus u kojem su putovali je prokišnjavao pa je Melisa čitavim putem sjedila na mokrom sjedištu dok joj se na lice slijevala voda.

"Ništa nisam mogla uraditi, ni stajati tokom putovanja, ni s nekim zamijeniti mjesto, jer niko neće da sjedi na mokrom. Kad smo stigli, bila sam mokra do kože. Nisam ja pred kamerom napravila nikakvu omašku, to je jednostavno bio izliv emocija. Bilo mi je hladno, grozno, drhtao mi je glas. Oni koji mi se smiju i ne znaju šta se desilo, niti pričaju bolje od mene, ali se prave važni. Ispričala sam sve da se to drugima ne bi desilo. Oni koji sve znaju, odobravaju sve što sam rekla, zato od nas niko i ne ništa ne komentariše kao što to čine drugi", izjavila je Melisa u razgovoru za "Graciju".

Melisa je odlična učenica završnog razreda srednje škole u Banovićima. Želja joj je upisati Elektrotehnički fakultet, a ako to ne bude moguće, onda će studirait na Tehnološkom fakultetu.

Zbog teške porodične situacije i brata koji ima oštećen sluh, Melisa se rano osamostalila i na sebe preuzela brigu o domaćinstvu.

U sretnoj je dvogodišnjoj vezi sa momkom, sa kojim jednog dana želi zasnovati porodicu.