BiH
4

Nastavljeno suđenje Tihomiru Gligoriću, za svjedoka će zvati Dodika

Piše: M. T.
Tihomir Gligorić (desno)
Tihomir Gligorić (desno)
U banjalučkom Okružnom sudu je nastavljeno suđenje Tihomiru Gligoriću, nekadašnjem direktoru Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne odnose, optuženom za zloupotrebu položaja i nesavjestan rad u službi.

Saslušano je 15 svjedoka tužilaštva, mahom sadašnjih radnika RUGIP, a Gligorić je rekao da će u dogovoru sa svojim advokatom, Sinišom Đorđevićem, procijeniti koje će svjedoke on zvati.

"Osim sadašnjih radnika RUGIP, vrlo je važno saslušati sve one ljude koji su obavljali važne funkcije u upravi, u onom momentu kada je ona završavala kapitalne projekte za RS i kada su Vlada i Narodna skupština usvajale naše planove rada, uključujući i ovu stavku za koju mene terete, a to je zakup stanova za radnike uprave", naglasio je Gligorić uoči početka ročišta.

Gligorić je rekao i to da će kao svjedoke pozvati Milorada Dodika, Nedeljka Čubrilovića, Džerarda Selmana, Slobodana Radulja, te još neke ljude koji su svojevremeno bili angažovani u Komisiji sa implementaciju ugovora sa austrijskom firmom "Strabag", na čijem čelu je bio upravo Dodik.

"S obzirom da se meni ovo sve montira. Miloradu Dodiku sam ja neprijatelj broj jedan, kao što je to utvrdila njegova Komisija za ustavna pitanja, koja je inače nelegalan organ, stoga je meni javnost saveznik i sve što govorim govorim javno. Ovo nije samo borba mene i moje porodice, ja se borim za sve građane RS, jer deset godina ovog nenarodnog režima ja želim to da raskrinkam i razbijem u paramparčad. Evo vidite šta Dodik kaže, da Sarajevo treba zaobilaziti u širokom luku, a prema mojim saznanjima moli Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića da po svaku cijenu dođe na vlast na državnom nivou. On zna šta time brani, jer se nalazi pred najozbiljnijom istragom, odnosno zna da ako uđe u vlast na državnom nivou neće biti hapšen, neće mu se oduzimati imovina i neće se voditi istraga protiv njega", poručio je Gligorić.