BiH
4

Nastavlja se popravak vodovodne cijevi, dijelovi Sarajeva još uvijek bez vode

Klix.ba
Foto: ViK
Foto: ViK
Tokom proteklog vikenda u noći sa subote na nedjelju, zbog pucanja glavne cijevi u ulici Terezija, došlo je do prekida vodosnabdijevanja na potezu Skenderija -Vijećnica.

Razlog prekida vodosnabdijevanja je fizičko oštećenje vodovodne cijevi, profila fi 500 mm, u obliku napuknuća u dužini oko četiri metra. Intervencijom ekipa Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija, kvar je lociran i već od ranih jutarnjih sati radi se na njegovom otklanjanju.

Snabdijevanje navedenog dijela grada obezbijeđeno je iz alternativnih pravaca, tako da su tokom ovog procesa preusmjeravanja građani ostali uskraćeni urednim vodosnabdijevanjem za određeni vremenski period.

Foto: ViK
Foto: ViK

"Po lociranju, ekipe su odmah upućene na teren, izvršeno je otkopavanje cijevi, međutim kako je veliki bilboard bio postavljen neposredno iznad cijevi, dalja popravka kvara je onemogućena. Danas u toku dana nastavlja se popravka kvara i nadamo se urednom snabdijevanju. Inače ova cijev snabdijeva užu jezgru grada i u planu je kao prioritet za rekonstrukciju koja slijedi u narednom periodu", izjavio je v.d. izvršnog direktora za vodovodni sistem Kenan Đipa.