Lagumdžija u Bratuncu
0

FOTO / "Naša vizija - ujedinjena, zaposlena i pravedna BiH"

Sarajevo-x.com
SDP-ova kampanja "Država za čovjeka" nastavljena je u Bratuncu. Pred nekoliko stotina ljudi na skupu su predstavljeni kandidati za entitetski i državni parlament i predsjednika RS. Okupljenim građanima govorili su, između ostalih, predsjednik SDP-a dr. Zlatko Lagumdžija, nosilac liste za državni parlament Fadil Banjanović i kandidat SDP-a za predsjednika RS-a Enes Suljkanović.

"Činjenica da se na istom mjestu na kojem je Ratko Mladić prije samo petnaest godina jednom narodu prijetio da će nestati, održava skup SDP-a, koji ujedinjuje ovu zemlju, najbolje govori da snage koje ujedinjuju ovu zemlju – prije svega SDP – ne mogu biti poražene, jer ova zemlja ne može biti poražena. Ali, je važno kakva će ova zemlja biti: nezaposlena, siromašna i nepravedna ili onakva kakvu SDP želi da izgradi – ujedinjena, zaposlena i pravedna“, rekao je Lagumdžija, a navodi se u saopćenju za javnost Centra za informisanje ove stranke.

U svom govoru, Banjanović je izjavio: "SDP je jedina politička partija u ovoj zemlji kojoj je podjednako bitan svaki busen zemlje, kojoj je podjednako Bratunac i Doboj i Prijedor i Sarajevo i to pokazujemo time, što za razliku od članova vladajuće koalicije, mi živimo ovdje".