BiH
0

Naša stranka: Pobijedimo kriminal u nogometu

FENA
Povodom prijateljske utakmice Kodro, Bolić i prijatelji, kao i povodom višegodišnjeg haosa u bh. nogometu i kriminala u Nogometnom savezu BiH, Naša stranka danas je podržala ovu manifestaciju.

"Svjesni smo da je nogomet jedan od važnijih predstavnika zemlje i društva u svijetu, ali smo isto tako svjesni da kvalitet sporta u našoj zemlji pokazuje kakva je država u cjelini i u kakvo stanje su je dovele vladajuće nacionalističke strukture. Stoga oštro osuđujemo smjenu Mehe Kodre i njegovih saradnika i cijenimo da je to jedan u nizu mnogih kriminalnih i neprofesionalnih poteza Nogometnog saveza. Krajnje je vrijeme da nadležne institucije vlasti konačno upotrijebe svoja ovlaštenja i da kriminalce koji koče razvoj nogometa sprovedu iz kuće nogometa na optuženičke klupe! U suprotnom su institucije vlasti kriminalne više nego čelni ljudi Nogometnog saveza BiH", kaže se u saopćenju Naša stranka.

Naša stranka je pozvala članove i simpatizere stranke i sve one koji žele dobro BiH da na svaki mogući način podrže Kodru i Bolića.

"Prijatelji BiH su upravo oni, kao i svi mi koji ćemo uložiti maksimum snaga da našu državu učinimo boljom i da naš nogomet bude dostojan predstavnik našeg društva u svijetu. I da pobjeđujemo na svim frontovima", kaže se u saopćenju Naša stranka.