Vremenske prilike
0

Naredni mjesec će biti veoma promjenljiv

FENA
Situacija je takva da će naredni mjesec biti dosta prosječan i u pogledu padavina i u pogledu temperatura, ali veoma, veoma promjenljiv, kazao je danas za Agenciju FENA klimatolog Željko Majstorović.

Po njegovim riječima, bit će česte smjene perioda s višim temperaturama, s nižim, što se tiče padavina i sunca, isto, dosta česte smjene različitih perioda.

"Analize pokazuju da bi sredina mjeseca trebala biti nešto malo toplija, dok bi početak i kraj mjeseca bili nešto malo ispod prosjeka. Ali, preciznije o kretanju vremena uopće bit će u ponedjeljak na našoj web stranici“, kazao je Majstorović.

Dodao je da, kad je u pitanju novembar, prosjek za Sarajevo i srednju Bosnu je otprilike oko pet stepeni, što znači za pet stepeni niži nego ovaj mjesec.

"Što se tiče doline Neretve i Mostara to je negdje do šest, sedam stepeni toplije nego u srednjoj Bosni. To znači negdje oko 10 ili nešto malo iznad deset stepeni, a što se tiče Posavine prosjek za novembar negdje između šest i sedam. To bi bio sadašnji raport, a u ponedjeljak iza 11 sati nešto preciznije“, kazao je Majstorović.