Izmjene na Koridoru 5C
7

Napravljen prvi korak ka izgradnji isključenja s autoputa kod Nemile

E. M.
Kenan Uzunović
Kenan Uzunović
Na današnjem nastavku šeste redovne sjednice Predstavničkog doma Federalnog parlamenta usvojena zaključak koji je prvi korak ka izmjeni trase na Koridoru 5C kod Zenice, a tiče se izgradnje i ključne petlje za mještane Nemile.

Isključenje sa Koridora 5C u Nemili kod Zenice dugo je vremena bilo politička tema vlasti u Zenici, a predlagači u Federalnom parlamentu da se ovaj zaključak s Prijedlogom odluke o dopuni Odluke o donošenju Prostornog plana područja posebnih obilježja od značaja za FBiH "Autocesta na Koridoru 5C" za period od 20 godina bili su Kenan Uzunović i Arnel Isak.

Na današnjoj sjednici Federalni zastupnici su usvojili ovaj zaključak koji će ubrzati proces donošenja odluke Vlade FBiH, a koja se tiče ove isključne petlje.

"Ovo je veliki korak da se konačno riješi pitanje koje je važno za mještane Nemile. Napominjem da na tom području živi 20.000 građana i da radi veliki broj privrednih subjekata te je isključenje s autoceste na Koridoru 5C od velike važnosti za budućnost nemilskog kraja", kazao je Uzunović te dodao da je danas donešena razumna odluka:

"Ovo je zaista razumna odluka koju su donijeli svi politički subjekti u Parlamentu FBiH i veliko im hvala u ime mještana Nemile. Nadam se da ćemo već na narednoj sjednici imati odluku Vlade FBiH o dopuni Regulacionog plana kako bi glasali o njoj."