Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
lazovi obicni. ja odavno ne vidjeh plasticnu kesu bacenu u gradu.procenat bacenih je zanemariv, ili neka ovo pobiju oni koji se zalazu za naplacivanje (interes trznih centara i ovog Fonda koji bi sebi uzimao dio para). U plasticne kese ide sm.ece, bar u mojoj kuci. Ako ne ide u te kese... u sta cemo ga stavljati. Moze i bez kese u kontejner... genijalci koji to zagovaraju su za potpuni haos, smr.ad i smecizaciju. to nema veze sa ekologijom i po meni oni nemaju pravo da se pozivaju na ekologiju na ovaj nacin. ovo je cisti novcani interes dvije strane, koji itekako ide na stetu svih ostalih.
Ma kese su najmanji problem. Kako se naplačuju čini mi se da ih još više kupujem. Kada prodavačica prije nije imala sitno vratiti 5 feninga uvjek sam ih ostavljao a sada tražim kesu. Sada su ove kese čak puno kvalitetnije i dobro služe za privremeno bacanje smeća do kontejnera.Sračunao sam da su isplatnije od onih crnih kesa za smeće koje se pocijepaju od najobičnijeg ruba kartona a cijena im je čak veća. Problem su plastične boce koje se svugdje osim u BIH otkupljuju tj. svugdje su povratne osim kod nas. I druge vrste plastike, stakla, gume, baterija su opasne po okoliš. Jedan gumeni prezervativ se u zemlji razlaže čitavo desetljeće a ima jednokratnu upotrebu. Mislim da se naučnici i inovatori moraju aktivno ukljućiti u ovaj problem kao i ovo vijeće za zaštitu okoliša. Ministarstvo mora dati nekakav poticaj.
zašto se ne naplaćuju papirne kese a zabrane plastične i mirna Bosna. Ovako opet imamo situaciju da neko uzima "pare sa strane" dok populacija u ovoj zemlji živi na prosjačkom štapu.
Samo kradete od neimastine,ne znate na koj nacin da uzmete pare pa ste sada uveli naplacivanje kesa..U Austriji su kese po 15-30 centi u zavisnosti u kojoj prodavnici udjes..a Austrija i Bosna je ko nebo i zemlja...:/ U Bosni ljudi jedva prezivljavaju i sad ste pravi potez napravili..Sramota..
kupi jednom ceker i nemoj svaki mjesec placati 10 KM kese :) jos da hoce uvesti za plasticne flase da se njihovo vracanje u prodavnice placa kao npr u njemakoj 25 centi, mozda sad ne bi na rijekama imali ove "ukrase"
LAŽU. Samo što sad moram platit dodatnih 20-30 feninga za vrećice
Brinu za okoliš, a sve ostalo je pakovano u ambalaži od plastike koja eto ne ugrožava okoliš (pavlaka, jogurt, kiesla voda, Fanta, cola, mlijeko, jogurt, margarin i ostalo).
Ma šipak oni brinu za okoliš, nego tamo nekom malo para, pa sad raji i kese naplačuj, ko živimo svi super da se mjesečno može još i na kese dati 10 KM...