BiH
0

Nakon višesatnog prekida normalizovan teretni saobraćaj iz BiH prema Hrvatskoj

Piše: N. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Saobraćaj za teretna motorna vozila na svim međunarodnim graničnim prijelazima sa Republikom Hrvatskom je normaliziran, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Podsjećamo, saobraćaj za teretna motorna vozila bio je otežan ili onemogućen od jutarnjih sati zbog pada sistema na čitačima carinskih dokumenata na strani Republike Hrvatske.

Očekuje se zadržavanja na mađunarodnim graničnim prijelazima za teretna motorna vozila. Trenutno se putnički promet na svim graničnim prijelazima širom BiH odvija bez dužih zadržavanja.

Iz Carinske uprave Republike Hrvatske potvrđeno je za Klix.ba da je do problema došlo zbog kvara na telekomunikacijskoj mreži.

"Postojali su određeni zastoji u teretnom saobraćaju, ali u takvim slučajevima Carinska uprava ima rezervni postupak koji omogućava daljnje provođenje carinskih procedura. Također u međuvremenu, negdje poslije 11:30 sati, uspostavljana je dostupnost kompjuterskog sistema Carinske uprave na granici s Bosnom i Hercegovinom", rekli su za Klix.ba iz Carinske uprave Republike Hrvatske.