Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I kad bi se pokrenula inicijativa za smanjenje plata, SDA bi povukao vitalni nacionalni (dzepni) interes. Ublehasi!
Gaetano Ogranicen si i kulturan ko balkon! :D
Ne bi bilo pošteno prema toj osjetljivoj populaciji :)
Koliko puta vama se javno ministri moraju izjasniti, "rjesenje problema nije da se smanje nama plate, to ne dolazi u obzir" neki ciko davnih dana rece javno na FTV :D
Razlog je jednostavan, Srbija je uređena država.
Toliko je glupa cinjenica da politicari kada odu sa neke funkcije godinu dana primaju placu iako ne rade. Tako nas bivsi nacelnik i sad prima nacelnicku placu
U Srbiji koja nema kantona ni entiteta usteda ce biti od 100-150 miliona eura. Kolika bi tek onda bila kod nas sa ovolikom administracijom?
pa naši više RADU :D :D
NAPOKON JE DOSLO VRIJEME I DA MI HOMOSEXUALCI U BOSNI DIGNEMO SVOJ GLAS !!! Dosta je vise omalozavanja i vrijedjanja , hocemo i mi svoju Paradu ponosa u Sarajevu.....Politicari probudite se , borite se protiv homofoba !!!
Nek rade od procenta.
Ko je toliko lud da sam sebi smanjuje platu
kako vas nije sramota traziti da se smanje plate, ukinu placanje racuna za mobiHtel, dnevnica, nagrada,nadoknada itd,itd,....nek se smanje najnize penzije bar za 30%, sta ce penzionerima tolike pare.
E K S K LU Z I V N A V I J E S T BH politicari saglasni da smanje plate za 22%... Ali pod uslovom da im isplacuju po dvije svaki mjesec....tako bi bili i oni a i gradjani zadovoljni...plate bi bile manje (sto gradjani i zele) a i oni bi vise zaradjivali?!
zato !
bosna po glavi stanovnika ima daleko najvise na svijetu ministara,limuzina,sekretarica,savjtnika,poslanika,politicara i ublehasa razne fele... predsjednik srbije ima 1 500 eura a tri predsjednika bih imaju 11 000 eura...dakle njh tri dobiju za mjesec godisnju srbijansku platu :))))))))
Treba uvesti FIKSNU platu, a uz opis radnog mjesta dodati: I SVE DRUGE POSLOVE KOJI SU U INTERESU DRŽAVE. I nema vise plaćanja komisija, naknadnih plata, plata poslije mandata, ljetovanja, posjeta itd itd. Imaš platu pa se protegni koliko si dug
A šta dobiješ smanjenjem plata kada su oni za ovih 15tak godina osmislili genijalne mehanizme kojima sebi namaknu još 2-3 plate pored te osnovice? Svi primaju po godinu dana platu i nakon završetka mandata, svi dobijaju 6 mjeseci/godinu dana platu kada ga smijene i postave drugog, svi imaju milion komisija itd itd. Ne treba plate dirati, nego ukinuti privilegije koje im dolaze sa pozicijom, kao i naknade nakon završetka posla!
i ne samo to....ako se nevaram oni su svoje plate unjeli u ustav sto je nezapamceno bilo gdje na svijetu :)))))....znaci njihove koeficijente mozes mijenjati samo ako promjenis ustav a ajd ti promjeni ustav u bih...to je nemoguca misija :))))
@3u1 budi posten/a prema sebi. Ovdje su svi anonimni zar ne? Da si ti na njihovom mijestu da li bi ti sam sebi smanji platu? Napomena : Parlamentarci u EU imaju puno vece/bolje uslove nakon mandata i NEMIJENJAJU pravila. Provjeri molim te ako te interesuje. Clanovi raznih komisija u EU u bilo kojoj zemlji imaju min jos 1 godinu dana pravo na oko 20 000 KM mj iako se to malo razlikuje od zemlje do zemlje. Zvanicno to im se ukida ako nadju neki posao ali do sada nije NIKO od njih nasao neki posao poslije mandata. To su neke, za vecinu nepoznate informacije .
Sto ce smanjivati kada narod suti sta god oni uradili.da se bunimo i trazimo mozda bi i bilo drugacije..