"Danas vas služi..."
0

FOTO+VIDEO / Najljepši muškarci BiH bili u ulozi konobara

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Aktuelni Mister BiH Zlatan Duratović i njegov prvi pratilac Ervin Kajević u subotu su u galeriji "Boris Smoje" u Sarajevu učestvovali u akciji "Danas vas služi..." i skupljali novac za "Otvorenu mrežu za liječenje bolesnih Bosanaca i Hercegovaca".

Duratović koji je na nedavno održanom izboru za Mistera BiH ponio titulu najljepšeg muškarca u BiH, i njegov prvi pratilac Kajević, na sat vremena su lente zamijenili konobarskim pregačama i sav prikupljeni novac u toku sat vremena donirali "Otvorenoj mreži" iz čijeg se fonda novac najčešće uplaćuje za liječenje teško oboljele djece.

Atmosfera na akciji je bila dobra, misteri su sa oduševljenjem prihvatili ulogu konobara u humanitarne svrhe i spremno usluživali posjetiteljice i posjetitelje. Konobarima su posebno bile oduševljene posjetiteljice, a sve koje danas nisu bile u galeriji "Boris Smoje" propustile su priliku da im kafu donesu nosioci titule najljepših muškaraca u BiH.

U akciji "Danas vas služi..." do sada je prikupljeno skoro 5.000 KM, a proteklih subota učestvovali su brojni glumci, muzičari i druge poznate ličnosti, a akcija se nastavlja i dalje. Humanitarnu akciju "Danas vas služi..." pokrenula je sarajevska galerija "B. Smoje", u saradnji sa "Otvorenom mrežom" i emisijom "Udri muški".