Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
srceparajuće
pozdrav tebi moj Incko, i Bog je rekao, cuvaj se robe, cuvacu te i ja.
strasno. uzasno. horor. 20 godina bacenih u vjetar, a zasto? stotine hiljada stradalnika? zasto? da dokazes da imas pravo na ono na sta i drugi u cijelom civilizovanom svijetu???
treba li 20 godina i sv silni cirkus, da se dokaze da je 2 i 2 cetiri? Neko ne misli bas kako treba svojom glavom.
Svaka cast Dodiku, veliki je borac, demokrata, veliki covjek! Nema sta da izgubi, a ako zna covjek da je u pravu, samo Boga moze da se boji! Izborio se za ono sto svako normalan, u svakom drugom kutku Evrope, ima kao nesto sasvim normalno i prirodno. Usamljen kao gorski vuk, bez ikakve pomoci mocnika i onih u cijim rukama je svjetski kapital, cak uz sve njihove napade i smicalice, svu njihovu silu! Zato sto zna covjek da je u pravu, zato sto trazi isto sto i oni imaju, zato sto je Evropljanin u dusi, u sustini. Oduvijek bio. On ima samo narod iza sebe. I nista vise. A narod je taj koji pokrece i zaustavlja, narod odlucuje. Dzaba svi kabineti, tapacirunzi, moc, oruzje, sila. Narod.
Htjeli su da nam oduzmu pravo da budemo ono sto smo oduvijek bili, htjeli su da nam oduzmu jezik, identitet, pismo, imovinu, lokalnu vlast, sve su htjeli oduzeti. Svako ko se pobunio, najprije verbalno, a zatim i sirovom silom, na koju je bio prinudjen i izazvan na najpodliji nacin, proglasen je nacionalistom, ratnim zlocincem, mada cifra govori da su i drugi ratni zlocinci, jednim se sudi, drugim ne, vodi se bjesomucna propaganda, cak i svaki demokratski predstavnik naroda se bjesomucno progoni, sikanira, proglasava nacionalistom, vodi se strasna i bjesomucna proppaganda na svim nivoima!!! U svim mogucim masinerijama i domacih, i zapada! Iako Srba u nekakvim novoosnovanim njihovim mini feudima istih ima vise nego drugih u njihovim feudima? Zar mora da se, do onog sto je kod ostalih naroda svijeta sasvim normalno, silnim zalaganjima i svim vidovima \"borbe\", da dokazes da imas pravo na ono na sta svi drugi u svijetu imaju pravo?
rijec sloboda, pretvara se u rijec nacionalizam. Oni koji dijele visenacionalnu drzvu u paramparcad, po nacijama, sada pricaju o suzivotu, namecu Srbima vladvinu onih koji su bili njihovi nagori egzekutori vijekovima, od kojih su milioni izgubili zivot. I kazu, to je bilo davno. Da li bas tako davno, ako su i moj otac, i moj djed, i moj pradjed, pa i ja, propatili strasne muke bas zbog toga, da li je bas bilo davno. Da li se nesto promijenilo u mentalnim sklopovima nekih novih vladara koje nam zapad nametnu, u vidu nekakvih nasih bivsih egzekutora? Da li to da pronadjemo u ideologiji franje tudjmana, ili alije izetbegovica, u cijoj? Da li je grijeh samo to sto smo najbrojniji narod na Balkanu, pa zbog toga moramo ispastati stalno? Da li nam zato trebaju oteti zivotne prostore, protjerati nas, natjerati da zivimo pod cizmom nasih egzekutora u proslosti, koji nam ni sada ni mrvicu dobra ne zele vise nego onda, cak naprotiv!
ne mogu a da se ne sjetim Kocica i \"Jazavac pred sudom\", svaki put kad se ovde pojavi ovaj konjusar i ostali ambasadori. Jesmo glupi i nasilni, mi Balkanci, ali ono sto ne podnosimo, mi Srbi, jeste tudjinska vlast, ma kakva bila, mozda i bolja od domace. Za tako nesto imamo i valjanih razloga, istorijskih i svakavih!!! Ginulo se za slobodu nijemo!!! Za mrvicu slobode!!! Milioni su izgubili zivot, za malo slobode, ljudi moji! Vijekovima jasu sile apokalipse! Pitam se kako bi njima bilo da njima naturaju ono sto Srbima naturaju!!! Koji nerazumni stvorovi, koja greska, koja kobna i fatalna greska zapada!!!
\"pozicija OHR-a ojacana\", a ne rjesvaju vise politicka, nego tehnicka pitanja, ne mogu da verujem, bre. Izgleda da je nametanje rjesenja i sila-proslost!!! Konacno malo slobode za napaceni narod!!!
novi momenti...zanimljivo da nema komentara, a ovo je i te kako bitno. Ustavnih promjena ce biti koliko samo mora i koliko je najneophodnije, sto se tice evropskih zakona, a opet samo voljom naroda, odnosno legalno izabranih predstavnika istog. Kancelarija visokog predstavnika ce rjesavati samo tehnicka pitanja, ne vise politicka(???). Eto, zar vam Dodik nije u pravu,a? Zar ne mozemo reci da konacno demokratija proviruje na ove prostore? Ko je ovde u pravu, a ko u krivu, malo nam se bio zanio konjusar, sta ces, vlast je gadna stvar!!! Udara na mozak pravo!